Lugna kombinationer i beige och brunt

Lugna kombinationer i beige och brunt

Med beige och bruna kulörer får du ett varmt och tillmötesgående hem. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity, vår bästa utomhusfärg någonsin. Den skyddar ditt hus längst och har överlägsen kulör- och glanshållbarhet som gör att du inte behöver måla om huset på lång, lång tid. Huset är målat i den milda och läckra beigetonen 1939 Sandbeige och terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i 90028 Skuggbrun.

Naturliga beige och bruna nyanser

Om du gillar naturliga toner, är beige och bruna nyanser ett bra alternativ. De framstår som lugna, harmoniska samt tidlösa och kan sätta sin prägel på klassisk såväl som på modern arkitektur. Huset får en naturlig framtoning och genom ditt val av detaljkulörer kan du understyrka husets stil och stämning.

Jotun 1141 Natural Beige_Jotun 1908 SisalStämningsfulla nyheter. Nya 1141 Natural Beige är en läcker, gråbeige och lugn jordfärg. Dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details i 8426 Dewy Green. Detta är härliga färgnyheter från årets färgkarta. Läs mer här.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

Provmåla färgen

Det finns ett brett urval av beige och bruna toner som sträcker från de ljusa och dämpade, till de lugna mellantonerna och traditionella bruna nyanserna, samt till de moderna brunsvarta kulörerna. Kom ihåg att dämpade beige och bruntoner kommer att få en gråaktig prägel över sig utomhus och framförallt i möte med kallare dagsljus. Om man önskar en ljus beigeton på fasaden ska man vara uppmärksam på att kulören kan påverkas av omgivningen. Exempelvis genom ett färgstarkt grannhus eller en grön, frodig hage. Du kan dubbelkolla hur kulören kommer att upplevas utomhus genom att provmåla den på en lös panel och se hur den kommer att se ut mot alla fasadens väggar. Då får du ett välövervägt och bra kulörval.

Dämpad beige nyans. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i 11141 Natural Beige. Jotun 20118 Amber RedFasaden är målad i 1939 Sandbeige med DEMIDEKK Infinity. Detta är en dämpad och lugn beigeton med ett gråaktigt skimmer. Bänken är målad med DEMIDEKK Infinity Details med tre strykningar i 20118 Amber Red – en läcker kontrast till beige. 

Framhäv detaljerna

Beige och bruna toner är bra kulörer att kombinera med kontrastfärger. Antingen genom exempelvis en varm terrakotta färgad bänk vid entrén eller en läcker, grön dörr. Med nya DEMIDEKK Infinity Details är det enkelt att fräscha upp utomhusmöblerna och detaljerna.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

Se så enkelt du kan förnya entrédörren med nya inspirerande detaljkulörer.

Jotun 0175 Tjærebrun Färgsätt detaljerna! Här kombineras fasadfärgen 0175 Tjärbrun läckert med grundmuren som är målad med Jotun Drytech Murfärg i kulören 1912 Varm Jord. Uttrycket blir mjukare och mer harmoniskt än om man hade haft en vit grundmur. 

JOTUN 0175 Tjärbrun.JOTUN MUR 1912 Varm Jord.

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

Populära mörka bruntoner

Vill du ha ett varmare uttryck på huset? Då bör du använda rödaktiga beige och bruntoner. I kategorin mörka bruntoner hittar du en av våra mest populära kulörer, nämligen 0734 Brunsvart. Detta är den perfekta kulören för dig som önskar en mörk fasad, men inte ett helt svart hus. Kulören 0175 Tjärbrun är en annan dämpad brunton, som inte har fullt lika mycket svärta i sig. Kom ihåg att tänka på helheten i form av grundmur, terrass, dörrar och fönster för att få det bästa resultatet utomhus. Vår senaste färgkarta ger dig trygga och bra rekommendationer på kulörer till hela huset.

Här kan du läsa om våra vackra svarta nyanser

DRYGOLIN-Nordic-Extreme-JOTUN-0734-Brunsvart_DRYGOLIN-Ultimat-Vindu-dør-JOTUN-7629-Antique-Green.Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i 0734 Brunsvart och dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details i 8426 Dewy Green.

JOTUN 0734 Brunsvart.8436 Dewy Green.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

Läs mer om vår senaste färgkarta här

Alla Jotuns utomhusprodukter testas under extrema förhållanden innan de godkänns och lanseras på marknaden.Produkterna genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium och uppfyller en rad stränga krav för att i alla lägen kunna erbjuda det bästa skyddet för ditt hus.

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Balmy Grey – en mjuk och lugn gråton

Naturlig, mjuk och behaglig: Jotun 8558 Balmy Grey är en helt ny gråton som vi tror kommer att bli en…

Vita och luftiga nyanser utomhus

En av våra vita nyanser, Jotun 0731 Demivit. Detta är en gyllene och dämpad gråbeige, vitton som upplevs mjuk och…

Emmas förvandling av entrén

Emma Johansson driver kontot What Decorates My Day på Instagram och är en kreatör utav rang. Kolla in när Emma…

Ska du tvätta huset? Glöm inte grundmuren

Kom ihåg att HELA huset ska tvättas vid årets underhållstvätt. Med en liten insats med vår senaste tvättprodukt Jotun 3-i-1…

Köpenhamnsgrön – ny och läcker grönton

Historisk inspiration som möts i ett modernt uttryck – ja, så kan man beskriva vår nya grönton Jotun 7658 Köpenhamnsgrön….

Natural Beige – ny och läcker kulör

Vårglädje! Fasaden är målad i kulörnyheten Jotun 1141 Natural Beige med DEMIDEKK Infinity. Dörren är målad med DEMIDEKK Infinity Details…

Go to top