Många önskar sig ett grönt hus

Många önskar sig ett grönt hus

Vägg: DEMIDEKK Ultimate i kulören JOTUN 8413 Herrgårdsgröln, Detaljer: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen 10416 Pärlvit, Grundmur: JOTUN PREMIUM MUR 1402 Canvas (Foto: Trivselshus)

Fler och fler vill ha ett grönt hus

Det är inte bara på väggarna inomhus som många väljer grönt. Fler och fler hittar de gröna färgerna som utomhusfärger igen. Det är ingen slump när vi ser hur populära gröntonerna har varit inomhus de sista åren. Vi har funnit glädjen i färgstarka kulörer igen!

Här presenterar vi tre vackra gröna färgpaletter som vår kulörchef har tagit fram:

Palett nr 1:

JOTUN 8413 Herrgårdsgrön.JOTUN 1016 Blek Sand.JOTUN 10416 Pärlvit.JOTUN 1402 Canvas.

Palett nr 2:

JOTUN 7053 Lärdal.JOTUN 1391 Ljus Antikgrå.JOTUN 1402 Canvas.
Palett nr 3:
JOTUN 7053 Lärdal.JOTUN 1462 Grå Skiffer.JOTUN 1402 Canvas.

Jotun 8413 Herrgårdsgrön

Bland våra gröntoner finns det ett spektrum av gyllene toner, från de helt ljusa till de djupa och mer trationella gröntonerna. Av gröna toner har vi de primärt gyllene gröntonerna som är de mest populära utomhus, och passar till hus i naturnära omgivningar, om till exempel Herrgårdsgrön, som du ser i bilden överst i inlägget.

JOTUN 8413 Herrgårdsgrön

En dämpad, gulaktig grön ton. Detta är en mycket behaglig, dämpad grön färg. Undertonen är gyllene, vilket gör att den smälter in fint i natur och växtlighet. Den här sortens gröna toner fungerar utmärkt med både vita och beige toner, men också tillsammans med kulörta ockratoner. Grönt och ockra är en färgkombination som har långa traditioner. Se då gärna på färger som JOTUN 0152 Staverngul för en skarp kontrast, eller på den mer dämpade JOTUN 1223 Höststämning.

JOTUN 7053 Lärdal

Av gråaktiga gröntoner så har vi vår hetaste grönton för säsongen, nämligen JOTUN 7053 Lärdal. En färgton som vi nu dammar av och tar in igen i vårt sortiment. Färgen upplevs lugnare, och är lika fin i en statsmiljö som i ett bostadsområde, och för den som önskar en diskret men kulört färg.

JOTUN 7053 LÄrdal

En dämpad gråaktig grönton. Detta är en långt mer dämpad och varm grönton än de traditionella gyllene gröntonerna vi känner till. JOTUN 7053 Lärdal kommer på många sätt framstå som något mer gråaktig. Färgen kommer upplevas som lugn och behaglig, och är lika fin i statsmiljö som i ett bostadsområde och för den som önskar en diskret men kulört färg. Både vita och grå färger kommer vara fina intill. – bland de vita är det de rena och gråaktiga tonerna som fungerar bäst; JOTUN 1624 Lätthet, JOTUN 9918 Klassisk Vit, JOTUN 1622 Reflektion, JOTUN 1024 Tidlös eller JOTUN 10784 Skuggvit.

Terrassen laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen JOTUN 9073 Skimmergrå. Den harmonierar väldigt fint med JOTUN 7053 Lärdal.

DEMIDEKK 9073 Skimmergrå

DEMIDEKK Terrasslasyr JOTUN 9073 Skimmergrå

Målar du huset med DEMIDEKK Ultimate täckfärg kan du också vara säker på att huset håller sig grönt och fint länge.

 DEMIDEKK Ultimate Täckfärg

DEMIDEKK Ultimate Täckfärg

  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • Ser nymålat ut länge
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Om ett helt grönt hus inte är något för dig, finns det fortfarande många detaljer man kan måla i grönt. Grönt är fint till detaljerna på hus som är vita, röda, gula och grå, bara för att nämna några.

Fönster målar du med DEMIDEKK Ultimate Fönster. Se vår guide till att måla fönstren här. 

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg: DEMIDEKK Ultimate i färgen JOTUN 0152 Staverngul, Snickerier: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 1453 Bomull, Fönster: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 0745 Grön Umbra, Dörr: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 0734 Brunsvart, Grundmur: JOTUN Premium Mur i färgen JOTUN 1402 Canvas. En rik och spännande färgpalett.

Välj rätt färg på grundmuren!

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.
Vägg: DEMIDEKK Ultimate i färgen JOTUN 1376 Froströk, Fönsterfoder: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 8413 Herrgårdsgrön, Fönster: JOTUN 1001 Eggvit

Fönster och dörrar målar du med DEMIDEKK Ultimate Fönster

Få ett nostalgiskt uterum?

Trädgårdsmöbler målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster, färgen för snickerier och trädgårdsmöbler, i kulören JOTUN 8413 HERRGÅRDSGRÖN. Med en portion arbetslust kan du förvandla uterummet till en härlig fristad i det gröna.

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg: JOTUN 2142 Vestlandsröd, Detaljer: JOTUN 1001 Eggvit, Trädgårdsmöbler: JOTUN 8413 Herrgårdsgrön

En grön ytterdörr välkomnar gästerna

Entrén är ett område där du lätt kan leka. Genom att välja en ny färg till ytterdörren kan ditt hus ändra karaktär och snabbt förnyas genom att använda en ny och spännande färg. Kom ihåg att ytterdörren är gästernas första intryck av ditt hem. Gör välkomnandet personligt.

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg: DEMIDEKK Ultimate i färgen JOTUN 1453 Bomull, Dörr: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 0745 Grön Umbra

JOTUN 0745 GrÖn Umbra

En mörk gulaktig grönton. Passar ihop med 1037 Sandsten, 8413 Herrgårdsgrön, 1491 Slipsten.

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.
Vägg: DEMIDEKK Ultimate i färgen JOTUN 9918 Klassisk Vit, Detaljer: JOTUN 9918 Klassisk Vit, Dörr: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 0745 Grön Umbra, Möbler: JOTUN 1465 Demigul

Sätt FÄRG på fasaden

Grönt kommer i många varianter

Visste du att du också kan få populära gröna interiörfärger i DEMIDEKK? Se bilden av samma dörr i färgen JOTUN 7053 Lärdal och en av våra stora interörfärger JOTUN 6325 Balans. Läckert, eller hur?

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg: DEMIDEKK Ultimate i JOTUN 1001 Eggvit, Detaljer: JOTUN 1973 Antikgrå, DÖRR: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 7053 Lärdal

Fler och fler hittar grönfärger som utomhusfärger.

Vägg: DEMIDEKK Ultimate i JOTUN 1001 Eggvit, Detaljer: JOTUN 1973 Antikgrå, Dörr: DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen JOTUN 6325 Balans

JOTUN 6325 Balans

Världens finaste blågröna färg. Mer grön än blå. Rekommenderas speciellt vid sidan av 5180 Oslo. Fin till minttfärger, samt 6315 Jade, men också läcker till bästsäljarna 10341 Kalk, 10342 Kalkgrå, 553 Ascott, 394 Varmgrå och 1376 Froströk. Också läcker till Beigefärger som 1140 Sand, 1623 Marrakesh, 1026 Blek Sand och 1233 Mohair. Passar till nästan allt. Speciellt fin till fondväggar och sovrum.

Våra senaste gröntoner interiört, som också är tillgängliga i Jotuns utomhusfärger DEMIDEKK Ultimate och DEMIDEKK Ultimate Fönster. Det kan ge många spännande entréer och läckra trädgårdsmöbler 😊

JOTUN 8494 Organic Green, JOTUN 8493 Green Tea, JOTUN 8302 Lagerträd, JOTUN 8281 Pale Linden, JOTUN 5454 Dark Teal, JOTUN 6352 Evening Green, JOTUN 6350 Soft Teal, JOTUN 6351 Tender Green.

Lycka till med färgvalet. Fråga gärna våra kulörrådgivare om tips och råd till att välja färg utomhus.

Emelie Nilsson
Emelie Nilsson

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Att välja färg till sitt hus

Planerar du att måla om huset i år? Tycker du att det är svårt att välja färg på fasad och detaljer? Här får du bra tips för att få ett harmoniskt intryck.

Håll huset rent med självrengörande färg

DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa utomhusfärg någonsin. Färgen är självrengörande, vilket hindrar smuts och pollen från att fästa på fasaden.

Fem skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa utomhusfärg någonsin. Teknologin bakom färgen är helt ny. Här får du fem bra skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity.

Är ditt hus skyddat mot framtidens klimat?

Regnar det mycket? Orolig för ditt hus? Lär dig hur du skyddar ditt hus mot framtidens klimat. DEMIDEKK Infinity är vattenavvisande och håller träet torrt.

Måla huset i ostadigt väder

Har du svårt att planera husmålningen på grund av regnskurar och ostadigt väder? Du är inte ensam om problemet, men…

Sommardröm vid havet

Drömmen om nästa sommar följer oss under hela året så när det väl blir sommar så vill vi ta till vara varenda sekund och bara njuta. När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity, kan du vara säker på att din sommar blir som du har drömt om!

Go to top