Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg!

DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet. Den har utmärkt glans- och kulörhållbarhet och färgens smutsavvisande egenskaper gör både att fasaden håller sig ren och att alger och mögel får svårare att fästa på husväggen.

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

När du målar med DEMIDEKK CleanTech får du ett hus som ser nymålat ut mycket länge.

JOTUN 1001 Eggvit

När du målar med DEMIDEKK CleanTech behåller ditt vita hus sitt vita nymålade utseende länge. Huset på bilden är målat i den lite gulaktigt vita kulören JOTUN 1001 Eggvit, som på en fasad utomhus framstår som helt vit. Vill du se mer av Patricia Therns vita drömvilla? Se och läs om huset här. 

Låt fasaden rengöra sig själv!

Det är svårt att undvika smuts. Den finns i luften i form av avgaser, partiklar och pollen som virvlar runt, och den fastnar ofta där vi inte vill ha den, till exempel på husfasaden. Smuts på husväggen är inte bara fult, det ger också en ökad grogrund för beväxning av svartmögel och alger.

En enkel lösning på smutsproblemen är att måla med en självrengörande färg – såsom nya DEMIDEKK CleanTech. Färgens självrengörande teknologi använder naturens krafter för att skölja bort smuts och gör husväggen mer smutsavvisande, så att huset håller sig rent och snyggt länge.

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

– DEMIDEKK CleanTech gör husväggen lite glattare och därigenom mer smutsavvisande. Inte heller alger och mögel fäster på väggen, så det blir även en förstärkning av mögelskyddet, säger Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun Sverige.

Den glatta ytan gör att varken smuts, mögel eller alger får fäste på husväggen.

JOTUN 7043 Reflex

Vissa typer av smuts syns särskilt tydligt på ljusa husfasader. För att slippa smutsproblemen målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech och låter fasaden rengöra sig själv. Huset ovan är målat med JOTUN 7043 Reflex och fönstren med JOTUN 9918 Klassisk Vit. Grundmuren får samma fina utseende om du målar med JOTUN DryTech Murfärg i JOTUN 1638 Horisont

Klokt val oavsett vilken kulör du målar med

Vita och ljusa färger är mycket populära utomhusfärger och väljs därför ofta när husägare ska måla om sina hus. Ljusa hus är vackra, men de kräver också underhåll och regelbunden tvätt för att hålla sig fina och vita. Smuts syns tydligare på ljusa kulörer och många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena.

Vissa typer av smuts, som pollendamm, syns tydligt även på röda hus och hus i mörkare kulörer. Så att välja en självrengörande färg som DEMIDEKK CleanTech är ett klokt val oavsett vilken färgnyans du har tänkt måla fasaden med.

JOTUN 2279 Caput Mortum

Även på röda och mörka fasader syns vissa typer av smuts, som pollen, tydligt. För ett utseende likt det på bilden ovan målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech i JOTUN 2279 Caput Mortum (även fönster och dörr är målade i samma kulör) och ingångspartiet i JOTUN 1283 Ljus Grå Umbra. Grundmuren är målad i JOTUN 1491 Slipsten

Huset ser nymålat ut mycket länge

– DEMIDEKK CleanTech är testad under 12 år på en särskild fuktvägg i Sandefjord, för att säkerställa att den verkligen har vad som krävs för att klara det skandinaviska klimatet, säger Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun Sverige.

När du målar huset med DEMIDEKK CleanTech får du mycket långa underhållsintervaller och ett hus som ser nymålat ut mycket länge. DEMIDEKK Clean Tech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet. Utöver självrengörande egenskaper har den även utmärkt glans- och kulörhållbarhet och när du grundmålar bart trä med JOTUN VISIR Oljegrunning Pigmentert* hålls träet garanterat torrt, även på fasadens mest utsatta ställen.

– Det finns många akryler på marknaden, men det här är verkligen nästa generation av akryl. Den har bättre kulörhållbarhet, bättre skydd mot mögel och mindre risk för sprickbildning och flagning, säger Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun Sverige.

Bättre kulörhållbarhet, bättre skydd mot mögel och mindre risk för sprickbildning och flagning.

JOTUN 7653 Stockholmsgrön

Med DEMIDEKK CleanTech får du ett hus som ser nymålat ut mycket länge. Kulören på bilden ovan är den härliga och uppfriskande JOTUN 7653 Stockholmsgrön. Fönstret är målat med JOTUN 1024 Tidlös och grundmuren med JOTUN 1394 Os. 

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

 VISIR Oljegrunning Pigmentert

VISIR Oljegrunning Pigmentert

 • Dokumenterad effekt mot röta (KemI bekämpningsmedel klass 2 och 3, regnr: 5052 och 5051
 • Pigmentering som skyddar träet mot UV-ljus

Färg som är enkel och effektiv att måla med

DEMIDEKK CleanTech är även effektiv och rolig att måla med. Vi kallar det för ”Smart flow”!

 • Krämig konsistens, mindre motstånd i penseln och mindre dropp och spill
 • Mer färg i penseln ger upp till 20% färre penseldopp och därmed en effektivare applicering.
 • Flyter ut bra och ger ett fint slutresultat.

Ytterligare fördelar när du ska måla huset är att färgen luktar väldigt lite. Den har också snabb torktid – vilket gör målarjobbet lite mindre väderberoende.

JOTUN 1453 Bomull

Väljer du en vit nyans till fasaden som är mjuk och gyllene smälter huset in fint i sin omgivning. För ett utseende som liknar det på bilden målar du fasaden med DEMIDEKK CleanTech i kulören JOTUN 1453 Bomull, fönstren med DEMIDEKK Infinity Details i JOTUN 7053 Lärdal och trappan laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr i JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå

Miljömärkt färg och återvinningsbar förpackning

DEMIDEKK CleanTech är liksom övriga produkter i DEMIDEKK-serien miljömärkt med Svanen. Förutom att färgen måste vara vattenburen ställs det höga miljö- och kvalitetskrav för att en produkt ska få märkas med Svanen, bland annat när det gäller skydd mot beväxning, avflagning och kulörbeständighet.

Nytt för i år är att även förpackningen har blivit mer miljövänlig, med minst 60% återvunnen plats i burken. Självklart är den också återvinningsbar – 60% återvunnen, 100% återvinningsbar.

JOTUN 1037 Sandsten

Att måla med DEMIDEKK CleanTech är roligt! Lycka till med målarjobbet! Fasaden ovan är målad med JOTUN 1037 Sandsten.

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

Tuffa tester säkrar långvarigt skydd för ditt hus

Våra testprogram är optimerade för att försäkra att våra produkter verkligen klarar det tuffa och varierande skandinaviska klimatet. Därför testar vi våra färger på olika platser i Skandinavien och de genomgår också omfattande tester i vårt forskningslaboratorium.

Framtidens väder kräver en trygg färg. Att välja högkvalitativa produkter som är utvecklade för att säkra ett skydd under lång tid är ett mer långvarigt val. Hitta kulörerna som passar ditt hus bäst och välj en färg från Jotun som skyddar bra och länge. Väljer du hög kvalitet dröjer det länge till nästa gång du behöver måla om. Du kan då vara trygg med att du gett huset bästa tänkbara skydd.

Läs mer om hur Jotun testar utomhusfärger här. 

Har du frågor om våra utomhusfärger eller är osäker på vilken produkt du ska välja? Gå in på jotun.se och klicka på chattfönstret nere till höger så kommer du direkt i kontakt med våra tekniska experter som hjälper dig!

DEMIDEKK CleanTech finns ute hos våra återförsäljare i mitten av april.

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Så fungerar självrengörande fasadfärg

Vitt och vackert – fasad målad med JOTUN 1001 Eggvit. Många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena….

Måla huset svart? Välj en självrengörande färg

Välj kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart så får du ett hus som är svart, men lite varmare i uttrycket än…

Lär känna den nya fasadkulören Jotun 20118 Amber Red

I årets nya utomhus-färgkarta finns ett flertal röda och rosa toner som ger ett varmt och välkomnande uttryck på skandinaviska fasader….

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Go to top