Pellas Orangeri

Pellas Orangeri

Drömmer du också om ett eget orangeri? Följ med hem till Pella Hedeby, som arbetar som inredare, stylist och influencer, och kika in i hennes fantastiska orangeri. Väggen på bilden ovan är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit och fönstren är målade med DEMIDEKK Infinity Details 9918 Klassisk Vit.

Orangeriet används året om

Pella, som även driver bloggen, Stil inspiration, bor på landet med sin familj, en bit utanför Stockholm. Huset de bor i är byggt 2012 och senare tillbyggt med ett orangeri som används året runt.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit

Väggen är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit och fönstren är målade med DEMIDEKK Infinity Details 9918 Klassisk Vit.

Orangeriet är ett sinnligt rum som det är härligt att vara i och tvärtemot vad man kanske tror så används detta rum året runt. Här vinterförvarar man olivträd och andra växter och på sommaren odlas det tomater och gurkor. Man har även avnjutit en och annan middag, vid långbord, sensommarkvällar. Ibland använder Pella orangeriet som arbetsrum.

– Rummet är så härligt och ljust att jag gärna använder det som arbetsrum till långt in på hösten.

Pellas orangeri

Pella använder gärna sitt orangeri som arbetsrum eftersom det är så ljust. 

Återanvända fönster och dörrar

Orangeriet är en tillbyggnad som nås via altanen. – När vi byggde så utgick vi ifrån återanvänt material så långt som möjligt. Glaspartierna är från ett kontor och omgjorda till fönster med extra glas för isoleringens skull. Ytterdörrarna är gamla och blev över när huset byggdes.

 DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt

  • Unik kulörupplevelse
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Långvarig glans- och kulörhållbarhet
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet
 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst

Detaljer till ett vitt hus – läs mer här!

DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit

Väggen är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit och fönstren är målade med DEMIDEKK Infinity Details 9918 Klassisk Vit.

Maximera ljuset

När Pella och hennes man skulle välja färg till uterummet ville man ha en ljus och fräsch känsla för att maximera ljuset samtidigt som ytorna skulle kännas sobra och dämpade, berättar Pella. Därför valde man att måla med DEMIDEKK Ultimate Helmatt, som är den mattaste av Jotuns utomhusfärger.

Själva husfasaden är målad i färgen 9918 Klassisk Vit så därför fick orangeriet, där den ena väggen egentligen är en yttervägg till huset, också den vita färgen. De vackra gamla dörrarna, som ger en fin karaktär till orangeriet, målades i en avvikande färg, DEMIDEKK Infinity Details1391 Ljus Antikgrå.

DEMIDEKK Infinity Details är en vacker färg till fönster och dörrar, som ger en fin yta och håller länge. Dessutom torkar den snabbt;)

JOTUN 1391 Ljus Antikgrå.JOTUN 9918 Klassisk Vit.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit och 1391 Ljus Antikgrå

Fönster målade med DEMIDEKK Infinity Details 9918 Klassisk Vit och dörrar med DEMIDEKK Infinity Details 1391 Ljus Antikgrå.

Läs mer om vita hus här!

DEMIDEKK Ultimat Fönster 9918 Klassisk Vit

Väggen är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit, fönstren är målade med DEMIDEKK Infinity Details 9918 Klassisk Vit och dörrar DEMIDEKK Infinity Details 1391 Ljus Antikgrå.

Ljusterapi och inspiration

– Vi älskar vårt uterum! Det härliga ljuset och de matta väggarna gör att det känns mjukt och inbjudande på samma gång. Orangeriet är både ljusterapi och inspiration, oavsett om jag använder det som arbetsrum eller pysslar om växterna, avslutar Pella.

-Tack snälla Pella för att vi fick se ditt ljuvliga orangeri – vilken dröm!!

Foto och stylling, Pella Hedeby @pellahedeby

Avatar
Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Nyhet: DEMIDEKK Infinity Details

Lek med detaljerna. Med små enkla medel kan uterummet förändras och kännas helt nytt. Den gula stolen är målad med…

Lugna kombinationer i beige och brunt

Med beige och bruna kulörer får du ett varmt och tillmötesgående hem. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity, vår bästa…

Detaljkulörer som tillför det stora extra

Visst är det härligt när man möts av en enhetlig färgsättning utomhus? Här matchas fasadkulören och detaljerna på dörren och…

Dämpade och delikata blåtoner

Lugn och naturlig kulörmix. Utomhusmöbler i trä är extra fint tillsammans med dämpade blåtoner. Här är väggen målad med DEMIDEKK…

Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Kombinera ljuvliga, ljusa gröna toner tillsammans och få en läcker harmoni. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 7053…

Fräscha upp huset med nya, inspirerande detaljkulörer

Detaljkulörerna hjälper dig att skapa färgfyllda blickfång, och ger ett modernt lyft för hus och uterum. Med enkla medel kan…

Go to top