Pellas Orangeri

Pellas Orangeri

Drömmer du också om ett eget orangeri? Följ med hem till Pella Hedeby, som arbetar som inredare, stylist och influencer, och kika in i hennes fantastiska orangeri. Väggen på bilden ovan är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit och fönstren är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit.

Orangeriet används året om

Pella, som även driver bloggen, Stil inspiration, bor på landet med sin familj, en bit utanför Stockholm. Huset de bor i är byggt 2012 och senare tillbyggt med ett orangeri som används året runt.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit

Väggen är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit och fönstren är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit.

Orangeriet är ett sinnligt rum som det är härligt att vara i och tvärtemot vad man kanske tror så används detta rum året runt. Här vinterförvarar man olivträd och andra växter och på sommaren odlas det tomater och gurkor. Man har även avnjutit en och annan middag, vid långbord, sensommarkvällar. Ibland använder Pella orangeriet som arbetsrum.

– Rummet är så härligt och ljust att jag gärna använder det som arbetsrum till långt in på hösten.

Pellas orangeri

Pella använder gärna sitt orangeri som arbetsrum eftersom det är så ljust. 

Återanvända fönster och dörrar

Orangeriet är en tillbyggnad som nås via altanen. – När vi byggde så utgick vi ifrån återanvänt material så långt som möjligt. Glaspartierna är från ett kontor och omgjorda till fönster med extra glas för isoleringens skull. Ytterdörrarna är gamla och blev över när huset byggdes.

 DEMIDEKK Ultimate Helmatt

DEMIDEKK Ultimate Helmatt

  • Unik kulörupplevelse
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Långvarig glans- och kulörhållbarhet
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

 DEMIDEKK Ultimate Fönster

DEMIDEKK Ultimate Fönster

  • Torkar snabbt
  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Detaljer till ett vitt hus – läs mer här!

DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit

Väggen är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit och fönstren är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit.

Maximera ljuset

När Pella och hennes man skulle välja färg till uterummet ville man ha en ljus och fräsch känsla för att maximera ljuset samtidigt som ytorna skulle kännas sobra och dämpade, berättar Pella. Därför valde man att måla med DEMIDEKK Ultimate Helmatt, som är den mattaste av Jotuns utomhusfärger.

Själva husfasaden är målad i färgen 9918 Klassisk Vit så därför fick orangeriet, där den ena väggen egentligen är en yttervägg till huset, också den vita färgen. De vackra gamla dörrarna, som ger en fin karaktär till orangeriet, målades i en avvikande färg, DEMIDEKK Ultimate Fönster 1391 Ljus Antikgrå.

DEMIDEKK Ultimate Fönster är en vacker färg till fönster och dörrar, som ger en fin yta och håller länge. Dessutom torkar den snabbt;)

JOTUN 1391 Ljus Antikgrå.JOTUN 9918 Klassisk Vit.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit och 1391 Ljus Antikgrå

Fönster målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit och dörrar med DEMIDEKK Ultimate Fönster 1391 Ljus Antikgrå.

Läs mer om vita hus här!

DEMIDEKK Ultimat Fönster 9918 Klassisk Vit

Väggen är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt 9918 Klassisk Vit, fönstren är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster 9918 Klassisk Vit och dörrar DEMIDEKK Ultimate Fönster 1391 Ljus Antikgrå.

Ljusterapi och inspiration

– Vi älskar vårt uterum! Det härliga ljuset och de matta väggarna gör att det känns mjukt och inbjudande på samma gång. Orangeriet är både ljusterapi och inspiration, oavsett om jag använder det som arbetsrum eller pysslar om växterna, avslutar Pella.

-Tack snälla Pella för att vi fick se ditt ljuvliga orangeri – vilken dröm!!

Foto och stylling, Pella Hedeby @pellahedeby

Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Ingunns vackra trädgård

När man första gången ser Ingunns trädgård tar det nästan andan ur en! Innanför den lilla vita porten uppenbarar sig…

Lev livet ute i sommar!

Linda Elmin är inredningsstylist och driver nätbutiken Hviit.no. Hon hälsar oss välkomna till sin vackra altan i hennes hus i Lørenskog. Altanen…

Staycation på skön sommaraltan

Altandröm med nylaserat golv! Färgen är DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå. Soffa med grå kuddar och svart marmorbord: Furniturebox.no, flätad korg:…

Sommardrömmar

– Kanske drömmer du om en härlig uteplats där du kan bara vara i sommar? Altanen på bilden är laserad…

Svart är inte bara svart

Måla huset med DEMIDEKK Infinity 0734 Brunsvart så får du ett hus som är svart men lite varmare i uttrycket…

Tvätta huset utvändigt nu!

Så snart det är plusgrader där du bor bör du tvätta huset utvändigt för att få en bra start på…

Go to top