Detaljer till ett vitt hus

Detaljer till ett vitt hus

Det idylliska huset Kullavik är målat i DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit.

När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity håller det sig fint i många många år och du hinner gott och väl styla om din uteplats flera gånger innan det är dags att måla om. Här kommer tips på hur du kan färgsätta och styla din altan i sommar.

Styla uterummet är ett lagom stort projekt

Att fixa till sin altan eller balkong brukar det vara ett roligt och lagom stort projekt. Det blir pricken över i:et och går ganska fort.

DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit

Fasad målad med DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit. Altan laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

  • Extra skydd mot beväxning
  • Torkar snabbt
  • Motverkar sprickbildning
  • Lång hållbarhet med bara en strykning
*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

Dämpat och neutral färgskala

Till huset i Kullavik har stylisten Pella Hedeby valt att hålla stilen på altanen i en en ganska dämpad och neutral färgskala med inslag här och där av grönt. Den vita färgen DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit är aningens mindre gul än 1453 Bomull, som många känner igen, och den har lite mer rödhet som gör att färgen ändå känns varmare än helt vitt. De dämpade färgerna på utemöblerna smälter på ett behagligt sätt samman med den omkringliggande naturen och fasaden.

Läs mer om vita och ljusa färgpaletter till huset. 

DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit

Fasad målad med DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit, bänk i DEMIDEKK Ultimate Fönster 8413 Herrgårdsgrön.

Grönt är skönt…

De gröna färgerna 8413 Herrgårdsgrön eller 7053 Lärdal är fina färger till detaljer kring ett vitt hus, som detta målat med DEMIDEKK 1105 Villavit.

JOTUN 1105 Villavit.JOTUN 8413 Herrgårdsgrön.JOTUN 7053 Lärdal.

En neutral stil

Vill man ha en mer neutral look kan man välja en mörkgrå eller svart färg till sina detaljer, till exempel Jotun 1434 Labrador eller 9938 Naturligt svart. Mörkgrå blir lite mjukare till en vit fasad än helt svart. Väljer man en neutral färg på sina utemöbler kan man istället addera färg på kuddar och andra detaljer som är enkla att byta ut.

Läs mer om hur du skapar sommarstämning ute här!

DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit

Fasad målad med DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit, bänk i DEMIDEK Ultimate Fönster 9938 Naturligt Svart, altan laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i 9074 Nordiskt Trä.

Skapa en harmonisk helhet

För att få till en harmonisk helhet är det också viktigt att tänka igenom vilka färger man väljer till grundmur och altan. I den nya digitala färgkartan får du snabbt och enkelt förslag på matchande färger till grundmur och altan, beroende på vilken färg du väljer till fasaden.

När alla dessa bitar är på plats kommer den härliga känslan man får när allt stämmer;)

Styling: Pella Hedeby

 

Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Lev livet ute i sommar!

Linda Elmin är inredningsstylist och driver nätbutiken Hviit.no. Hon hälsar oss välkomna till sin vackra altan i hennes hus i Lørenskog. Altanen…

Lantlig altan med ny färg

Letar du efter den perfekta bruna färgen till din altan? DEMIDEKK Terrasslasyr 90028 Skuggbrun är en läcker ny färg! Vackra färger…

Staycation på skön sommaraltan

Altandröm med nylaserat golv! Färgen är DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå. Soffa med grå kuddar och svart marmorbord: Furniturebox.no, flätad korg:…

Pellas Orangeri

Drömmer du också om ett eget orangeri? Följ med hem till Pella Hedeby, som arbetar som inredare, stylist och influencer,…

Sommardrömmar

– Kanske drömmer du om en härlig uteplats där du kan bara vara i sommar? Altanen på bilden är laserad…

Svart är inte bara svart

Måla huset med DEMIDEKK Infinity 0734 Brunsvart så får du ett hus som är svart men lite varmare i uttrycket…

Go to top