Så skapar du en mysig uteplats

Så skapar du en mysig uteplats

Härlig uteplats för hela familjen. Med enkla medel kan du förnya och fräscha upp barnbordet. Här använde vi kulören Jotun 1910 Mörk Ökensand och målade bordet med DEMIDEKK Infinity Details, som är speciellt utvecklad för detaljerna utomhus. 

Skapa en mysig uteplats

Sommaren är en härlig tid för alla – och kanske allra mest för barnen. Skapa en mysig uteplats för de små, där de kan busa och njuta. Och vem vet, kanske får de för sig att driva sitt egna lilla café just här. Med utemöbler i somriga toner blir semesterdagarna extra härliga.

Vegg: DRYGOLIN Nordic Extreme 0734 Brunsvart, bord 1910 Mørk Ørkensand-Glass och jordgubbar – finns det något bättre på sommaren?! Lek med kulörerna på utemöblerna, och låt barnen få välja sina favoriter. Bordet är målat med DEMIDEKK Infinity Details i 1910 Mörk Ökensand och fasaden med DEMIDEKK Infinity i 0734 Brunsvart

Så här målar du utemöblerna

1. Rengör med Jotun 3-i-1 Kraftvask och mögeldesinfektion. Slipa med fint sandpapper och torka av dammet.

2. Påför Jotun Visir Oljegrunning på obehandlat trä. Grundningen ska läggas vått-i-vått, dvs. att grundningen inte torkar mellan påföringarna. Stryk på och vänta i ca. 30 sekunder innan du påför ytterligare en strykning. Gör detta tre till fyra gånger. Jotun Visir Oljegrunning ska torka i minst 24 timmar innan du går vidare.

Om möbeln är målad sedan tidigare behöver du endast grunda där det är bart trä, efter att du har skrapat/slipat bort all lös färg. 

3. Påför två strykningar med DEMIDEKK Infinity Details. Använd rulle och fördrivare (bred pensel) till släta ytor och pensel till detaljerna. Glöm inte att måla möbelbenen.

Och vips, så har möbeln blivit uppfräschad och personlig!

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Bli expert på 1 minut!

Se filmen som visar hur du går till väga, steg-för-steg.

  1. Steg för steg - så här målar du barnbordet


Den bästa färgen till utomhusmöblerna

DEMIDEKK Infinity Details är vår bästa färg till detaljer och möbler utomhus. Med DEMIDEKK Infinity Details får du överlägset skydd, extrem kulör- och glanshållbarhet, och med dess självrengörande egenskaper får du ett långvarigt, vackert resultat.

Vegg: 1141 Natural Beige - levegg 9938 Dempet Sort, møbler 20118 Amber RedUtemöblerna är målade med DEMIDEKK Infinity Details i 20118 Amber Red. Väggen till vänster är målad med DEMIDEKK Infinity1141 Natural Beige och övrig i 9938 Naturligt Svart. Putsväggen är målad med Jotun DryTech i 1024 Tidlös.

Så fler kulörtips här!

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Njut av uterummet i sommar!

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Ett hus blir ett hem

Fasaden är målad i en varmt gråbeige kulör, 1016 Blek Sand, knutarna i 10416 Pärlvit och fönsterkarmar och dörr i kulören…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Dags att måla om sommarstugan?

Funderar du på att måla om sommarstugan? Det finns många alternativ till utvändig färgsättning av sommarstugan – oavsett om den…

Populärt med grå och svarta hus

Att måla huset i en grå eller svart nyans är populärt. Huset på bilden ovan är målat med DEMIDEKK Infinity i…

Tänk på miljön när du målar utomhus

Att tänka hållbart när du ska måla om huset innebär framför allt att tänka till ordentligt redan innan du startar…

Drömmer du om ett rött hus? Här är våra tips!

Ett rött hus ger värme och energi till omgivningarna. Hitta den perfekt röda färgen till ditt hus!   Bild ovan:…

Go to top