Sommardröm i rött och vitt

Sommardröm i rött och vitt

Ett rött hus med vita knutar är väl kanske en dröm för många. Följ med hem till Anne Linden, Influencer, och hennes man Peter som bor i en svensk dröm, en bit utanför Uppsala. De har precis målat sitt hus med nya DEMIDEKK Infinity i kulören JOTUN 2220 Hägring.

Ville återskapa originalet

Anne och hennes man Peter bor i ett äldre hus på landet, två mil utanför Uppsala. Huset är från 1934 och på totalt 230 kvm. – När vi köpte huset var det klätt i grå eternitplattor men så fick vi fick se gamla bilder där det var rött med vita knutar och kände att vi ville återskapa huset som det var när det byggdes, berättar Anne. Nu är det utbyggt, tilläggsisolerat, fönster bytta och det har fått en ny fin panel, nu målad med DEMIDEKK Infinity 2220 Hägring.

Drömhus i DEMIDEKK Infinity 2220 Hägring

Väggar målade med DEMIDEKK Infinity i JOTUN 2220 Hägring

Drömmen om ett rött hus med vita knutar

När Anne och Peter valde färg till fasaden visste de att de ville ha ett rött hus med vita knutar.

 Vi älskar det genuint svenska, alltså röda hus med vita knutar.

Fasad målas i DEMIDEKK Infinity 2220 Hägring

Huset målas med DEMIDEKK Infinity i kulören 2220 Hägring.

-Vi valde DEMIDEKK Infinity för att vi har en god vän som är yrkesmålare som tipsade oss om att det var den absolut bästa färgen, berättar Anne vidare.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande

*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

Röda färger är särskilt utsatta för nedbrytning av solens strålar och smuts som pollen syns ofta extra tydligt på röda hus. Därför är det tryggt att DEMIDEKK Infinity både har smutsavvisande egenskaper och en överlägsen glans- och kulörhållbarhet som gör att ditt hus håller sig rött och vackert länge.  Läs mer om hur DEMIDEKK Infinity håller ditt hus vackert länge. 

Matchande färger

Det kan också vara fint att måla detaljer i en annan färg än helt vitt. Här ser du färger som kan vara fina ihop med JOTUN 2220 Hägring.

Nya projekt

Till hösten stundar nya projekt. Anne och Peter tänker skapa en slags ”innergårdskänsla” på baksidan av huset, med plank och pergola där planket kommer att se ut som fasaden, rött och med lockläkt-panel.

Men, just nu känns det långt dit och vi njuter av den svenska sommaridyllen med rött drömhus och kaffe och bullar i trädgården.

Sommardröm i DEMIDEKK Infinity 2220 Hägring

Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören JOTUN 2220 Hägring.

Supernöjda med färgen

När vi till sist frågar vad de tycker om det nymålade huset och hur de upplever färgen så svarar de nöjt – FANTASTISKT!! Vi är supernöjda!

Tack Anne och Peter för att vi fick hälsa på och njuta en liten stund av ert drömhus och kaffet! 🙂

Läs mer om röda hus här

@interiorbyanne

Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Lev livet ute i sommar!

Linda Elmin är inredningsstylist och driver nätbutiken Hviit.no. Hon hälsar oss välkomna till sin vackra altan i hennes hus i Lørenskog. Altanen…

Staycation på skön sommaraltan

Altandröm med nylaserat golv! Färgen är DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå. Soffa med grå kuddar och svart marmorbord: Furniturebox.no, flätad korg:…

Pellas Orangeri

Drömmer du också om ett eget orangeri? Följ med hem till Pella Hedeby, som arbetar som inredare, stylist och influencer,…

Sommardrömmar

– Kanske drömmer du om en härlig uteplats där du kan bara vara i sommar? Altanen på bilden är laserad…

Svart är inte bara svart

Måla huset med DEMIDEKK Infinity 0734 Brunsvart så får du ett hus som är svart men lite varmare i uttrycket…

Tvätta huset utvändigt nu!

Så snart det är plusgrader där du bor bör du tvätta huset utvändigt för att få en bra start på…

Go to top