Vår populäraste färgkarta – utomhus

Vår populäraste färgkarta – utomhus

Jotun lanserar en ny utgåva av vår populäraste färgkarta med utomhusfärger; Vackra hållbara utomhuskulörer.

Färgkartan presenterar Jotuns populäraste utomhusfärger, i kombination med Jotuns bästa produkter för att måla utomhus.

I färgkartan hittar du också mer information om den stora nyheten DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg någonsin. Fasadfärgen har en helt unik INFINITY-teknologi, ett banbrytande och unikt sätt att formulera färg på. Den patentsökta teknologin ger en suverän förbättring av kulör- och glanshållbarhet och färgen har självrengörande egenskaper.

Fem skäl att välja DEMIDEKK Infinity nästa gång du ska måla huset. 

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

Valet av färg är viktigt för din trivsel

Rätt färgval och ett bestående, vackert resultat är viktigt för att du ska trivas i och runt ditt hem. Vi önskar ett harmoniskt uttryck, där fasadfärgen kombinerats väl med nyanserna på husets olika detaljer som fönster, dörrar, grundmur och altan. Att välja färg till ett helt hus är därför ett stort beslut.

I den nya DEMIDEKK-färgkartan erbjuder vi en vacker och traditionell palett av utomhusfärger där samtliga färger utgör trygga val. Varje färg är noggrant utvald så att du enkelt kan sätta en harmonisk och personlig prägel på ditt hus. Du hittar en praktisk och snygg översikt med färger i olika nyanser, såväl som konkreta färgförslag och kombinationer som gör ditt färgval enklare. Nedanför varje huvudfärg i färgdiagrammet hittar du förslag på två detaljfärger, en färg för grundmuren och en terrasslasyr.

JOTUN-0731-DEMIVIT

Fasaden är målad med Jotun 0731 Demivit, detaljer i färgerna 8115 Landskap och 10416 Pärlvit. Dörren är målad i Jotun 0745 Grön Umbra.

En djup, jordnära färg på grundmuren skapar en solid förankring mellan huset och grunden som det står på.

NYA MURFÄRGER

I år lanserar vi nya, vackra färger för både JOTUN DryTech Mur och DEMIDEKK Terrasslasyr!

Bland färgerna erbjuder vi nu ett bredare utbud av snygga jordnära grå och grå beige färger som är perfekta för att måla grundmuren. Lägg särskilt märke till den nya grå färgen Jotun 11129 Smoky Grey och den beige färgen Jotun 11130 Shade.

En djup, jordnära färg på grundmuren skapar en solid förankring mellan huset och grunden som det står på. Övergången blir mer naturlig, och muren står bättre emot väder och vind. Det gör en stor skillnad om man jämför med en skimrande vit vägg som gör att huset ”svävar”. Det finns flera nya och vackra väggfärger i sortimentet.

JOTUN 11129 Smoky Grey.JOTUN 11130 Shade.

 JOTUN DryTech Murfärg

JOTUN DryTech Murfärg

 • Håller muren fin länge
 • För alla typer av puts/betong/grundmur
 • Förebygger flagning och är smutsavvisande
 • 2-i-1 unik teknologi – både diffusionsöppen och vattenavvisande

Nya terrasslasyrfärger

Vi presenterar även två vackra färgnyheter i DEMIDEKK Terrasslasyr. De finns båda med i färgrekommendationerna i den nya utomhusfärgkartan.

DEMIDEKK 90028 Skuggbrun är en otroligt användbar brun ton med en diskret grå underton. DEMIDEKK 90029 Naturligt Silvergrå är på många sätt en varmare grå version av bästsäljaren 9073 Skimmergrå. Läs mer om de nya färgerna till altanen här.

– Alla nya färger är utformade för att skapa de mest kompletta färgkombinationerna för ditt hus. Vi har tagit fram nyheter baserat på våra kunders önskemål och vi ser nu fram emot att se att de nya färgerna hittar ut i hemmen, säger Nina Klæboe Mørkve, Skandinavisk Kulörchef på Jotun.

DEMIDEKK 90029-NATURLIGT-SILVERGRÅ

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå är en av våra nya färger.

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

Fler nya färger och goda råd i vår digitala färgkarta

– För er som vill ha ytterligare information om alla färger och fler färgkombinationer rekommenderar jag att ett besök på vår webbplats utefarger.jotun.se, säger Nina.

Här hittar du vår digitala färgkarta som nyligen har uppdaterats med flera nya färger för JOTUN DryTech Mur, samt grundliga färgbeskrivningar och inspirerande bilder av flertalet hus. Den här webbplatsen är full av bra tips för färgkombinationer och andra råd som gör ditt färgval mycket enklare.

Så använder du färgkartan

Jotun Kulörtrygghet

Visste du att alla våra färger är utvecklade med unika recept speciellt skräddarsydda för Jotuns produkter? När du väljer en utomhusfärg från Jotun, garanterar vi att kulören på fasaden kommer att stämma överens med den färg du valde från en av våra färgkartor eller Jotun Kulörcenter Ute. Med Jotun Kulörtrygghet kan du vara säker på att du får exakt den färg du bestämt dig för.

Läs mer om vår digitala färgkarta och hitta färgerna till ditt hus här.

Se hela färgkartan VACKRA HÅLLBARA FÄRGER – utomhus här.

Lycka till med färgvalet!

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Nymålat hus hos Emelie i Spånga

Välkommen hem till Emelie Sundberg! Inspireras av ett nymålat hus i Spånga och få tips på hur man bäst väljer…

Valerie Aflalo trivs i sin varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Husets detaljer och utemöbler kräver specialfärg

Fönster, dörrar, staket, utemöbler och andra utvändiga detaljer är ofta gjorda av​ hyvlat virke som kräver bra utflytning. Därför har…

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget…

Upptäck våra nya blå utomhuskulörer

I årets utomhusfärgkarta presenterar vi två nya blå kulörer: JOTUN 4710 Duggblå och JOTUN 5556 Nordic Blue! De är båda…

Solgult sommarhus i Norge

Sommaren närmar sig med stormsteg! I detta härliga sommarhus i Norge, målat i JOTUN 1124 Skagengul, kan sommaren nyttjas till…

Go to top