Fem skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity

Fem skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity

Huset på bilden är målat med DEMIDEKK Infinity i 9938 Naturligt Svart.

Huset är din viktigaste ägodel. Att måla om det är ett stort projekt och innan du sätter igång att måla är det viktigt att hitta en färg som skyddar huset bra och länge. Har du svårt att välja rätt utomhusfärg? DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa fasadfärg någonsin. Teknologin bakom färgen är helt ny och patentsökt. Här ger vi dig fem bra anledningar att måla huset med DEMIDEKK Infinity.

1. Överlägsen glans- och kulörhållbarhet

Kanske har du någon gång varit med om att färgen på ditt hus börjat mattas av redan efter ett par år. Kanske har du haft en röd färg som efter ett par år inte längre är lika röd, eller en blå färg som med åren blivit mer lila.

DEMIDEKK Infinity är testad i Florida där färgen blir utsatt för starkt solljus, för att testa kulör- och glanshållbarhet i en extrem miljö. Ett års exponering i Florida motsvarar ungefär fyra år på en fasad i Sverige. Även i Jotuns laboratorium utsätts färgen för exempelvis xenonljus, som liknar solljus. Allt för att vara säker på att kulören inte ändrar färg eller bryts ner av solljuset och att färgen inte mattas av i förtid.

En färg som håller glans och kulör är helt enkelt en färg som håller ditt hus vackert länge.

Läs mer om DEMIDEKK Infinitys glans- och kulörhållbarhet här.

Vit fasad blir lättare smutsig

Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 1105 Villavit.

2. Självrengörande egenskaper

Smuts syns tydligare på ljusa kulörer och många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena. Men vissa typer av smuts, såsom pollendamm, syns tydligt även på röda hus och hus i mörkare kulörer. Så oavsett vilken färgnyans du har valt till ditt hus vill du att smutsupptaget på fasaden ska vara så lågt som möjligt.

DEMIDEKK Infinity är självrengörande, vilket betyder att den har extremt liten smutsupptagning. Men vad betyder det egentligen för dig som husägare?

– Den patentsökta Infinity-teknologin hindrar smuts och pollen från att fästa sig på ytan. Ytan tar alltså inte upp smuts och fasaden ser helt enkelt ren, fin och nymålad ut längre, förklarar  Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun.

Läs mer om DEMIDEKK Infinitys självrengörande egenskaper.

3. Skydd mot beväxning

Ett allt fuktigare klimat gör att träpaneler är mer utsatta för alger och mögelbeväxning än någonsin tidigare. Både fukt och smuts utgör en grogrund för alger och mögel och det är inte någon vacker syn när det börjar växa på fasaden. Det är därför viktigt att välja en fasadfärg som skyddar ditt hus mot beväxning.

DEMIDEKK Infinity har en smutsavvisande yta som gör att smuts och pollen inte fäster på färgfilmen. Det gör även att risken för beväxning av svartmögel och alger minskar. Färgen innehåller också effektiva biocider som skyddar ditt hus mot beväxning.

Visste du att DEMIDEKK Infinity dessutom är miljömärkt med Svanen? Läs mer här.

DEMIDEKK Infinitys vattenavvisande egenskaper

Här hänger våtdräkterna och torkar. DEMIDEKK Infinity har vattenavvisande egenskaper och är regnsäker på kort tid. Fasaden är målad i 9938 Naturligt Svart.

4. Vattenavvisande egenskaper

Fukt och röta i träfasaden är alla husägares största skräck. Vi ser en utveckling mot mer extremt väder och det ställer ständigt högre krav på både färg och produkt. Det är därför viktigt att välja en färg som har goda vattenavvisande egenskaper, så att fukt hindras från att tränga in i träpanelen. DEMIDEKK Infinity är mycket vattenavvisande och håller träet torrt. En egenskap som är helt avgörande vid den typ av väder som vi kan förvänta oss i Sverige framöver.

Läs mer om hur DEMIDEKK Infinitys vattenavvisande egenskaper testas.

5. Regnsäker på kort tid

Ostabilt väder gör det också svårare att planera målningen och många husägare är oroliga över att behöva göra om jobbet om de har målat och sedan överraskas av en regnskur. Regniga somrar drar man sig kanske till och med för att sätta igång projektet med att måla huset av rädsla för att det inte ska hinna bli färdigt i tid.

DEMIDEKK Infinity är regnsäker på kort tid och du kan tryggt måla huset även om vädret är ostadigt och prognosen inte lovar uppehåll hela dagen. Du behöver inte heller vara orolig om det skulle komma en skur redan någon timme efter att du har lagt ner penseln.

Läs mer om att måla huset i ostadigt väder här.

 DEMDIDEKK Infinity

DEMDIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger

Omfattande färgtester bakom vår bästa utomhusfärg

Nu har du fått fem goda skäl att välja DEMIDEKK Infinity. Är du fortfarande inte övertygad? Så här svarar Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun på frågan om varför du som husägare ska välja DEMIDEKK Infinity:

– Produkten är för det första väldigt trevlig att måla med, den har en krämig konsistens och det är därför lätt att få upp mycket färg med penseln och trots detta är produkten enkel att stryka ut. En riktigt drömfärg att jobba med! Sedan håller produkten väsentligt mycket längre än dagens DEMIDEKK-produkter, man kan alltså efter avslutat jobb luta sig tillbaka och njuta av ett hållbart resultat under många, många år. Vår slogan stämmer nu bättre än någonsin: Demidekkare målar gärna. Men inte så ofta.

Det finns ytterligare ett skäl att välja DEMIDEKK Infinity: Jotun lägger stora resurser på att utveckla färg som ska tåla det tuffa skandinaviska klimatet. Testmetoderna bygger på över 90 års erfarenhet av ytbehandling av trähus i Skandinavien och det finns inte många färgtillverkare som testar så grundligt som Jotun.

Utvecklingen av DEMIDEKK Infinity startade redan 2012. Ofta använder vi först några år på att testa råmaterialet och de bindemedel som används i produkterna, för att sedan testa själva den färdiga produkten som den ser ut när den kommer i färgburken du köper i butiken. Testperioden för utomhusfärger är minst fem år, gärna längre. Eftersom färgen målas på vinklade bräder och belastningen på en vinklad panel är två till tre gånger så hög som på en lodrät, visar det hur färgen beter sig under hela sin livslängd.

Läs mer om hur vi testar våra produkter här.

Lycka till med husmålningen i sommar!

Avatar

Emelie Nilsson – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och nyttiga med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Naturnära hus vid havet

Anders Öfvergårds stora grå hus är målat i den grå färgen DEMIDEKK Infinity 4056 Dark Chimney. Smälter in i naturen…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Kvarngårdens altan

Sofia och Nils Odiers stora altan på Kvarngården är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart. 250 m2 altan Sofia Odier,…

Innergårdskänsla med rött plank

Anne Linden, arbetar som inspiratör, har skapat en härlig innergårdskänsla med hjälp av ett rött plank som målats med DEMIDEKK…

SÅ GÖR DU MIDSOMMARAFTONS GODASTE PAVLOVA

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken? Fira dagen med…

Supermatt och trendigt med helmatt fasad

Huset ovan är målat med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart. Huset kommer från Trivselhus. Fotograf: Kjell…

Go to top