Fem skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity

Fem skäl att måla huset med DEMIDEKK Infinity

Huset på bilden är i 9938 Naturligt Svart. Få samma skydd och vackra utseende med  DEMIDEKK Infinity.

Huset är din viktigaste ägodel. Att måla om det är ett stort projekt och innan du sätter igång att måla är det viktigt att hitta en färg som skyddar huset bra och länge. Har du svårt att välja rätt utomhusfärg? DEMIDEKK Infinity är Jotuns bästa fasadfärg någonsin. Teknologin bakom färgen är helt ny och patentsökt. Här ger vi dig fem bra anledningar att måla huset med DEMIDEKK Infinity.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
  • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

1. Överlägsen glans- och kulörhållbarhet

Kanske har du någon gång varit med om att färgen på ditt hus börjat mattas av redan efter ett par år. Kanske har du haft en röd färg som efter ett par år inte längre är lika röd, eller en blå färg som med åren blivit mer lila.

DEMIDEKK Infinity är testad i Florida där färgen blir utsatt för starkt solljus, för att testa kulör- och glanshållbarhet i en extrem miljö. Ett års exponering i Florida motsvarar ungefär fyra år på en fasad i Sverige. Även i Jotuns laboratorium utsätts färgen för exempelvis xenonljus, som liknar solljus. Allt för att vara säker på att kulören inte ändrar färg eller bryts ner av solljuset och att färgen inte mattas av i förtid.

En färg som håller glans och kulör är helt enkelt en färg som håller ditt hus vackert länge.

Läs mer om DEMIDEKK Infinitys glans- och kulörhållbarhet här.

Vit fasad blir lättare smutsigFasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 1105 Villavit.

2. Självrengörande egenskaper

Smuts syns tydligare på ljusa kulörer och många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena. Men vissa typer av smuts, såsom pollendamm, syns tydligt även på röda hus och hus i mörkare kulörer. Så oavsett vilken färgnyans du har valt till ditt hus vill du att smutsupptaget på fasaden ska vara så lågt som möjligt.

DEMIDEKK Infinity är självrengörande, vilket betyder att den har extremt liten smutsupptagning. Men vad betyder det egentligen för dig som husägare?

– Den patentsökta Infinity-teknologin hindrar smuts och pollen från att fästa sig på ytan. Ytan tar alltså inte upp smuts och fasaden ser helt enkelt ren, fin och nymålad ut längre, förklarar  Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun.

Läs mer om DEMIDEKK Infinitys självrengörande egenskaper.

3. Skydd mot beväxning

Ett allt fuktigare klimat gör att träpaneler är mer utsatta för alger och mögelbeväxning än någonsin tidigare. Både fukt och smuts utgör en grogrund för alger och mögel och det är inte någon vacker syn när det börjar växa på fasaden. Det är därför viktigt att välja en fasadfärg som skyddar ditt hus mot beväxning.

DEMIDEKK Infinity har en smutsavvisande yta som gör att smuts och pollen inte fäster på färgfilmen. Det gör även att risken för beväxning av svartmögel och alger minskar. Färgen innehåller också effektiva biocider som skyddar ditt hus mot beväxning.

Visste du att DEMIDEKK Infinity dessutom är miljömärkt med Svanen? Läs mer här.

DEMIDEKK Infinitys vattenavvisande egenskaperHär hänger våtdräkterna och torkar.DEMIDEKK Infinity har vattenavvisande egenskaper och är regnsäker på kort tid. Fasaden är målad i 9938 Naturligt Svart.

4. Vattenavvisande egenskaper

Fukt och röta i träfasaden är alla husägares största skräck. Vi ser en utveckling mot mer extremt väder och det ställer ständigt högre krav på både färg och produkt. Det är därför viktigt att välja en färg som har goda vattenavvisande egenskaper, så att fukt hindras från att tränga in i träpanelen. DEMIDEKK Infinity är mycket vattenavvisande och håller träet torrt. En egenskap som är helt avgörande vid den typ av väder som vi kan förvänta oss i Sverige framöver.

Läs mer om hur DEMIDEKK Infinitys vattenavvisande egenskaper testas.

5. Torkar snabbt och regnsäker på kort tid

Ostabilt väder gör det också svårare att planera målningen och många husägare är oroliga över att behöva göra om jobbet om de har målat och sedan överraskas av en regnskur. Regniga somrar drar man sig kanske till och med för att sätta igång projektet med att måla huset av rädsla för att det inte ska hinna bli färdigt i tid.

DEMIDEKK Infinity är regnsäker på kort tid och du kan tryggt måla huset även om vädret är ostadigt och prognosen inte lovar uppehåll hela dagen. Du behöver inte heller vara orolig om det skulle komma en skur redan någon timme efter att du har lagt ner penseln.

Läs mer om att måla huset i ostadigt väder här.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

  • Skyddar huset längst*
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
  • Ser nymålat ut längst*
  • Självrengörande
  • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Vacker grön nyans! Fasaden är målad i 0745 Grön Umbra. Få samma silkematta utseende med DEMIDEKK Infinity.

Omfattande färgtester bakom vår bästa utomhusfärg

Nu har du fått fem goda skäl att välja DEMIDEKK Infinity . Är du fortfarande inte övertygad? Så här svarar Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun på frågan om varför du som husägare ska välja DEMIDEKK Infinity:

– Produkten är för det första väldigt trevlig att måla med, den har en krämig konsistens och det är därför lätt att få upp mycket färg med penseln och trots detta är produkten enkel att stryka ut. En riktigt drömfärg att jobba med! Sedan håller produkten väsentligt mycket längre än dagens DEMIDEKK-produkter, man kan alltså efter avslutat jobb luta sig tillbaka och njuta av ett hållbart resultat under många, många år. Vår slogan stämmer nu bättre än någonsin: Demidekkare målar gärna. Men inte så ofta.

Fasad är målad med DEMIDEKK Infinity i 1223 Höststamning och grundmuren med Jotun DryTech i 11130 Shade

Det finns ytterligare ett skäl att välja DEMIDEKK Infinity: Jotun lägger stora resurser på att utveckla färg som ska tåla det tuffa skandinaviska klimatet. Testmetoderna bygger på över 90 års erfarenhet av ytbehandling av trähus i Skandinavien och det finns inte många färgtillverkare som testar så grundligt som Jotun.

Utvecklingen av DEMIDEKK Infinity startade redan 2012. Ofta använder vi först några år på att testa råmaterialet och de bindemedel som används i produkterna, för att sedan testa själva den färdiga produkten som den ser ut när den kommer i färgburken du köper i butiken. Testperioden för utomhusfärger är minst fem år, gärna längre. Eftersom färgen målas på vinklade bräder och belastningen på en vinklad panel är två till tre gånger så hög som på en lodrät, visar det hur färgen beter sig under hela sin livslängd.

Läs mer om hur vi testar våra produkter här.

Lycka till med husmålningen i sommar!

(* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Så fungerar självrengörande fasadfärg

Vitt och vackert – fasad målad med JOTUN 1001 Eggvit. Många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena….

Måla huset svart? Välj en självrengörande färg

Välj kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart så får du ett hus som är svart, men lite varmare i uttrycket än…

Lär känna den nya fasadkulören Jotun 20118 Amber Red

I årets nya utomhus-färgkarta finns ett flertal röda och rosa toner som ger ett varmt och välkomnande uttryck på skandinaviska fasader….

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Go to top