Vinnare av nymålat hus 2021

Vinnare av nymålat hus 2021

Vinnarhuset är målat med DEMIDEKK Infinity i Jotun 1376 Froströk, altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i Jotun 9072 Naturgrå och spaljén i Jotun 0683 Sotgrå. 

Drömmer du om ett nymålat hus? Vi målar det åt dig – så att du kan njuta av sommaren. Årets tävling pågår till och med den 20 maj 2022 – tävla här!

Vinsten gav familjen tid att njuta av sommaren

Vinnarna av nymålat hus i förra årets tävling, 2021 – Filip och Johanna – hade ändå tänkt måla om sitt hus. Vinsten i tävlingen gjorde att de istället för att måla huset själva kunde luta sig tillbaka och låta Jotun sköta hela jobbet. De fick både tid och pengar över till roligare saker och kunde njuta av sommaren tillsammans med barn och husdjur.

Hur kändes det när Jotun hörde av sig och berättade att ni hade vunnit?
– Det var fantastiskt! Vi blev hur glada som helst! säger Filip.

Vad använde ni tiden till istället för att själva måla om huset?
– Det blev alla möjliga roligheter med barnen och familjen, säger Filip. – Båtutflykter, lära känna vår nya hundvalp och odla extra stora tomater!

Vinsten innebar att sommaren var räddad! Istället för att vi skulle stå dagarna i ända och måla så blev det många härliga sommardagar med barnen istället.

Vinnare nymålat hus 2021

I den här mysiga hörnan på altanen kunde Filip och Johanna luta sig tillbaka medan professionella målare från Jotun skötte ommålningen av huset. Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen Jotun 9072 Naturgrå och spaljén är även den laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr, i kulören Jotun 0683 Sotgrå. 

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

Vinnare nymålat hus 2021

Huset är målat med DEMIDEKK Infinity i Jotun 1376 Froströk, altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i Jotun 9072 Naturgrå. och spaljén i Jotun 0683 Sotgrå. 

Vinnarhuset är byggt 1980 och ligger i Hult, en villaförort till Göteborg. I huset bor Filip – en go göteborgare som jobbar med produktutveckling på Volvo lastvagnar och Johanna – en inflyttad fysioterapeut från Dalarna. Båda älskar djur och odling och trädgården har delats i två, där Johanna odlar blommor och Filip allt ätbart. Paret har två barn, Hugo 9 år, som lever för fotbollen och Emma 7 år, som varje dag tränar på sina volter! I huset bor också familjens två dvärgkaniner, en cocker spaniel hundvalp och två Maine Coon katter. Filip är uppvuxen i Hult dit familjen nu flyttat tillbaka.

Det viktiga kulörvalet

Att välja färg och måla om sitt hus är nästan som att ge sig ut på en resa. Det är lika kul att planera och titta på olika färgalternativ som det är att till slut få ett harmoniskt färgsatt hus, som om du väljer DEMIDEKK Infinity håller sig lika vackert under många, många år.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

När vi ser och upplever färg påverkas vi av alla färger runt omkring. Därför är det viktigt att tänka igenom vad du ser mer när du tittar på ditt hus. Vilka färger har dina grannar på sina hus och vad har du för färg på tak eller tegel? Hur ska detaljerna målas? En färg upplevs också annorlunda utomhus än inomhus, även om det på pappret är exakt samma färg. Utomhus kommer färgen att upplevas ljusare och mer kulört, alltså se mer färgstark ut.

Hur gick tankarna när det gällde kulörval?
– Tankarna var att behålla ungefär samma färg, men ändå förnya och modernisera. Vi fick jättefin hjälp av Jotuns kulörexpert som tog fram flera alternativ och halva grannskapet fick vara med och rösta fram vilket som var bäst! säger Filip. – Sen kom också en kanonbra färgexpert från Jotun hem till oss för att se till att vi fick rätt sorts färg och ge en massa goda råd. Fantastiskt bra!

Vill du också ha hjälp av Jotuns kulörrådgivare? Det är helt kostnadsfritt att få personlig rådgivning digitalt. 

Här får du tips på vad du kan tänka på när du ska välja kulör till ditt hus. 

Vinnare nymålat hus 2021

Huset är målat med DEMIDEKK Infinity och kulören Filip och Johanna till slut valde var Jotun 1376 Froströk, en varm gråaktig vit färg med en rödaktig underton som skapar värme. Kulören passar bra ihop med varma grå och röda färger och gör sig därför fint mot husets röda tegel.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

Enhetlig färgsättning utomhus

Det är viktigt vid färgsättning utomhus att tänka helhet. Husets fasad ska harmoniera med färgen på fönster, dörrar, detaljer, grundmur, terrass och uteplats. Vår nya färgkarta är indelad i sju inspirerande och översiktliga teman som gör det lättare att välja färg på allt från grundmur och altan till fönster, dörrar och detaljer när du ska måla utomhus. Läs mer om den nya färgkartan här. 

Filip och Johanna valde även att lasera sin altan med DEMIDEKK Terrasslasyr, som både ger altanen ett vackert utseende och samtidigt skyddar altangolvet mot sol, vind och väder de närmaste åren.

I vår nya färgkarta för terrasslasyr presenterar vi vackra lasyrfärger, som inte bara förnyar utseendet på din altan, utan också skyddar den mot väder och vind och hämmar beväxning på ytan.

Spaljé laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i kulören Jotun 0683 Sotgrå. 

Bli årets vinnare av nymålat hus!

Vill du också vinna ett nymålat hus? Årets tävling är igång och pågår till och med den 20 maj 2022. Den lyckliga vinnaren får sitt hus målat med DEMIDEKK Infinity – Vår allra bästa utomhusfärg någonsin! Jotun tillhandahåller en professionell målare som genomför ommålningen före utgången av oktober 2022.

Vinn nymålat hus

Det är enkelt att tävla – svara på quizen, registrera dig och du har chansen att bli årets lyckliga vinnare av ett nymålat hus! Tävla här.

Grattis igen Filip och Johanna – vinnare av nymålat hus 2021 – och tack för att vi fick ta en titt på ert fina nymålade hus! För mer inspiration – följ gärna Jotun Sverige på Instagram.

(* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Här är vinnaren i tävlingen ”Vinn nymålat hus”!

Hus-fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 10168 Muted Yellow och altanräcket med DEMIDEKK Infinity Details i 1016 Blek…

Ett hus blir ett hem

Välkommen hem till Caroline Klinker, entrepenören bakom det populära Instagramkontot Ett hus blir ett hem. Där delar hon med sig…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Dags att måla om sommarstugan?

Funderar du på att måla om sommarstugan? Det finns många alternativ till utvändig färgsättning av sommarstugan – oavsett om den…

Populärt med grå och svarta hus

Att måla huset i en grå eller svart nyans är populärt. Huset på bilden ovan är målat med DEMIDEKK Infinity i…

Tänk på miljön när du målar utomhus

Att tänka hållbart när du ska måla om huset innebär framför allt att tänka till ordentligt redan innan du startar…

Go to top