Vinnare av nymålat hus 2017

Vinnare av nymålat hus 2017

Vem har inte drömt om ett nymålat hus – utan att lyfta ett finger eller betala en krona? Här kan du tävla om nymålat hus. 

Vinnarhuset 2017

Förra årets vinnare i DEMIDEKK-tävlingen ”Vinn nymålat hus” har nu fått sitt hus ommålat i önskade kulörer. Vi är så klart nyfikna på vinnaren och det nymålade huset.

Vinnaren heter Ebba och bor med sin familj i ett snart 100-årigt hus i ett villaområde en liten bit utanför Kalmar. Huset är från 1924 och är tillbyggt under 2000-talet. Här har de fullt upp med familj, hund och ett ganska så stort hus. De hade fasat lite för att måla om det. Så, det är inte svårt att förstå hur glada de blev när de förstod att de hade vunnit en ommålning av sitt hus. Ebba hade glömt bort att hon var med i tävlingen, så när vi ringde och meddelade att hon vunnit, trodde hon först att det var ett skämt. – När jag förstod att det var på riktigt var det fantastiskt förstås! – Antingen går hela semestern eller så går hela semesterkassan, säger Ebba. – Nu har vi båda kvar!

Tävla om ett nymålat hus i årets tävling här!

Färgvalet

Det var inte helt lätt att välja färg. Det är mycket att ta hänsyn till när man har ett gammalt hus. De funderade, precis som många andra, på att måla hela huset vitt men fastnade till slut för att behålla det som var vitt vitt och byta det beiga mot grått. Huset målades till slut i DEMIDEKK Ultimate täckfärg i kulören JOTUN 1378 Kontur. Snickerier och fönster målades med DEMIDEKK Ultimate fönster i JOTUN 1001 Eggvit och dörren målades i JOTUN 0331 Faluröd. En klassisk och stilren färgkombination.

JOTUN 1378 Kontur.JOTUN 1001 Eggvit.JOTUN 0331 Faluröd.
Har du svårt att veta vilka färgkombinationer du ska välja till ditt hus? Vår färgkarta hjälper dig att hitta rätt kombinationer till både fasad, detaljer och grundmur. Läs mer om hur du hittar rätt färg till hela huset.  

 DEMIDEKK Ultimate Täckfärg

DEMIDEKK Ultimate Täckfärg

  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • AMA®teknologi – extra skydd och lång hållbarhet

Huset före och efter ommålning

 

Vinn nymålat hus - vinnare 2017

Så här blev det – nymålat hus med DEMIDEKK Ultimate Täckfärg i kulören JOTUN 1378 Kontur, med detaljer i  JOTUN 1001 Eggvit och JOTUN 0331 Faluröd. 

Vinnare nymålat hus 2017

Och så här såg huset ut före ommålning, då målat i den mer beige kulören JOTUN 1816 Strand. 

Man kan verkligen förstå hur fantastiskt det känns att vinna ett nymålat hus. Bara att njuta medan professionella målare och DEMIDEKK gör jobbet. – Nu har de både semestern och semesterkassan kvar!

Läs mer om tävlingen 2018 här!

Annika Lindskog
Annika Lindskog

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Måla själv eller köpa fabriksmålad panel?

Du vet att huset borde målas, men funderar på när du ska få tid till det. Här kan en förbehandlad…

Bygga hus eller byta fasad i vinter?

Välj en fabriksmålad utomhuspanel som redan är grundad och målad med en första strykning med Jotuns trygga produkter. Med fabriksmålad…

Nymålat hus innan vintern?

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten kommer och sätter huset och väggarna på…

Klädskaparens varmgrå villa

Valerie Aflalo är kvinnan bakom modemärket Valerie. När familjens hus skulle målas om var det inte helt lätt att välja färg. Här berättar hon hur hon tänkte och kom fram till rätt färg. Se här hur fint huset blev med den varmgrå JOTUN 8025 Skodde.

Vackra gula husfärger

Det här huset är målat med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i den vackra gula färgen JOTUN 1465 Demigul. Fönster och dörrar är…

Skapa nytt uterum med snyggt plank

Stylister, är de bra på allt som har med det visuella att göra? Det stämmer i alla fall i det…

Go to top