Sommardrömmar

Sommardrömmar

– Kanske drömmer du om en härlig uteplats där du kan bara vara i sommar? Altanen på bilden är laserad i färgen JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå. För motsvarande utseende använder du DEMIDEKK Terrasslasyr.

Altanen – en förlängning av vardagsrum och kök

De flesta av oss går runt och drömmer om en solrik sommar som vi kan fylla med lata dagar, familj, goda vänner och god mat på altanen. Vårt uterum har blivit en viktig plats då den upplevs som en förlängning av både vardagsrummet och köket under sommarhalvåret.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå

Här är det skönt att vara! För ett utseende som det på bilden laserar du altanen med DEMIDEKK Terrasslasyr i kulören JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå.

Ett fint altangolv är en bra början

Det är bara kreativiteten som sätter gränser för hur vackert ett uterum kan bli. En kombination av möbler, växter, blommor och terrassfärger bidrar till att skapa precis den stämning du önskar på din altan.

Den bästa utgångspunkten är att börja med att ge altangolvet en färg som kompletterar husets fasadfärg. Då får du en enhetlig och fin inramning av huset. Många söker ett naturligt, skandinaviskt uttryck, där terrassgolvet har en mjuk, grånad och vacker patina, – till alla er kan vi rekommendera den nya färgen JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå. På bara en säsong har den här kulören blivit en av Jotuns mest populära terrassnyanser i Skandinavien!

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

  • Vackra kulörer och lång hållbarhet
  • Hämmar beväxning på ytan
  • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
  • Motverkar sprickbildning

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå

För motsvarande utseende lasera med DEMIDEKK Terrasslasyr i JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå.

Sätt färg på den dämpade färgskalan

Vårt svarta hus är målat med JOTUN 0734 Brunsvart och golvet är laserat med JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå. Huset har även element av metall och sten. Detta skapar en dämpad och monokrom palett. Med enkla medel kan du tillföra uterummet små färgrika detaljer som förstärker uttrycket och ger uterummet en identitet, – tex genom att måla om gamla möbler i nya färger. För motsvarande utseende målar du fasaden med DEMIDEKK Infinity och laserar altanen med DEMIDEKK Terrasslasyr.

De flesta av oss har kanske en gammal bänk, pall, bord eller stol som har sett sina bästa dagar. Genom några lager färg kan de bli nya favoriter i uterummet. Välj mellan alla vackra färger som finns i vår utomhusfärgkarta.

Vi tillförde detta stilrena uterum några små duttar av färger som representerar årets trender, nämligen dämpat gul, gyllengrön och en gnutta av en träffsäker koboltblå. De färgglada detaljerna målar du med DEMIDEKK Infinity Details.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

DEMIDEKK Ultimate Fönster 1910 Mörk Ökensand

Barnbordet är målat med kulören JOTUN 1910 Mörk Ökensand och fasaden är målad med JOTUN 0734 Brunsvart. För ett liknande utseende målar du bordet med DEMIDEKK Infinity Details och fasaden med DEMIDEKK Infinity.

Gult och blått

Gula färger kommer att fortsätta synas en tid framöver, speciellt inomhus. Och, vi vet att det också betyder att årets uterum kommer fyllas upp av vackra gula färger på textilier, möbler och detaljer. Ovan målade vi barnens utemöbler i en dov men glad gul färg, JOTUN 1910 Mörk Ökensand.

Även blått finns med i bilden och kommer med stor sannolikhet att synas även i våra uterum. Här nedan fick en liten pall färgen JOTUN 0396 Wasablå.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 4863 Statement Blue

En liten pall fick ett nytt liv med den blå färgen JOTUN 0396 Wasablå. Detaljerna målar du med DEMIDEKK Infinity Details.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 8252 Green Harmony

Bänk, JOTUN 8252 Green Harmony. Altangolv och plank, JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå.Till altangolv och plank använder du DEMIDEKK Terrasslasyr

LADY 8252 Green Harmony

Green Harmony är den perfekta naturliga gröntonen för dig som gillar inslag av natur, varma träslag och varma toner. Läcker till varma grå, beige och greige färger.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*
 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

  • Vackra kulörer och lång hållbarhet
  • Hämmar beväxning på ytan
  • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
  • Motverkar sprickbildning

Markera ytterdörren

Varför inte göra något extra vid entrén;) Dörren är ju det första du ser när du kommer och det sista du ser när du går. Entrén förtjänar lite uppmärksamhet. Att färgsätta detaljer som dörren ger dig en chans att ge huset en unik identitet. Nedan har vi målat dörren grön i färgen DEMIDEKK 7629 Antique Green. Dörren ger nu huset ett levande och livligt välkomnande.

DEMIDEKK 0734 Brunsvart och 7629 Antique Green

Fasaden är målad med JOTUN 0734 Brunsvart. För motsvarande utseende målar du med DEMIDEKK Infinity. Ytterdörren är målad i  med  i färgen JOTUN 7629 Antique Green och till den använder du DEMIDEKK Infinity Details.

LADY 7629 Antique Green

En dämpad grön ton. Den framstår som kyligare och mer blåaktig än de gyllene gröna 8252 Green Harmony eller 8469 Green Leaf som många känner igen. 7629 Antique Green gör sig allra bäst till de rena vittonerna 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit eller 1624 Lätthet men kan fungera till 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Se hur du målar om din ytterdörr här!

När du laserar din altan med DEMIDEKK Terrasslasyr får du en mjuk altan som håller längre. Lägg till några accentfärger och vips så har du ett personligt och unikt uterum som du kan njuta av hela sommaren.

(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk kulörchef - Jotun

Nina har alltid full överblick över de senaste trenderna. Hon tar fram de vackraste färgkombinationerna och hennes råd i färgsättningsfrågor är alltid träffsäkra. Tillsammans med Jotun-teamet trollar hon fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Go to top