Drömstuga på Hvaler

Drömstuga på Hvaler

Följ med hem till denna tjusiga stuga på Hvaler, Norge! Färgen är DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad, en färg som passar perfekt in i miljön.

Stugan för en aktiv familj

När Turid och Jarle äntligen hittade sitt drömställe, längst ut i havsbandet på Hvaler, behövde både ute- och inne miljön uppdateras. Läget kunde däremot inte varit bättre för familjen på fem! Det här är ett aktivt gäng som alla vindsurfar, kitar och paddlar kajak.

Trebitt-Terrassebeis-90029-Solvgrå

Färginspiration från stenarna

Färsättningen av stugan planerades noga. Man ville att den skulle harmoniera bra med landskapet runt omkring – hav och sten. Därför valde de att måla stugan med DEMIDEKK Infinity i färgen 4252 Kimrök Dämpad. Väderförhållandena längst ut på Hvaler kan vara tuffa men DEMIDEKK Infinity skyddar mot fukt, samtidigt som färg och glans håller extremt länge, även i den starka sommarsolen. Perfekt för detta utsatta läge!

DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad

DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad är en dämpad blågrå färg som upplevs både grå och mjuk utomhus. Altanen, som breder ut sig vackert i landskapet, fick en mörk färg som matchar den vackra blågrå färgen och laserades med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart, medan lister runt fönster och i taket under överbyggnaden målades  i DEMIDEKK Infinity 1453 Bomull.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

När färgerna blir sammansatta med hänsyn till omgivningar och arkitektur, blir resultatet otroligt snyggt!

DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad

I de krokiga tallarna mellan stugan och annexet njuter man av utsikten fån hängmattan! Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart.

DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad
DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad är en vacker dämpad gråblå färg. Krukan är från Granit och Hortensian är från Edens Hage på Bygdøy. Filt från Høie. Stolarna är från Houz, Oslo.

Solid uteplats

Stugägarna har byggt en solid uteplats som inte flyttar sig en meter när det blåser! Bord och soffor är laserade i DEMIDEKK Terrasslasyr i den nya grå färgen 90029 Naturligt Silvergrå.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt SilvergråDEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå

Färgen 90029 Naturligt Silvergrå passar perfekt in i miljön! Handduk från Granit och kuddar privata.

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

Somrig interiör

Inne i stugan är det högt i tak, stora fönsterytor och sjöutsikt så långt ögat kan nå. Matbordet är placerat där utsikten är som bäst och här ser man tydligt hur väl genomförda färgvalen är. Panelväggen inne är målad i LADY Supreme Finish 0394 Varmgrå och går vackert över i DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad på fasaden utanför.

LADY Varmgå inne - Kimrök Dämpad ute

Panelväggarna är målade med LADY Supreme Finish Matt 0394 Varmgrå. Alla fönster och det vita taket är målade med LADY Supreme Finish Silkematt 1453 Bomull.

Annex för sommargäster

Till stugan hör det också ett litet annex där övernattande gäster kan bo. Detta är också målat med DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad utvändigt medan det invändigt är målat i den vackra gröna färgen LADY Supreme Finish 8478 Pale Green.

DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad

Fasaden målad i DEMIDEKK Infinity 4252 Kimrök Dämpad. Vit kruka med eukalyptus från Edens Hage.

Foto och styling: Elisabeth Heier

Mer inspiration på Instagram – se her Jotun Sverige

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Nyhet: DEMIDEKK Infinity Details

Lek med detaljerna. Med små enkla medel kan uterummet förändras och kännas helt nytt. Den gula stolen är målad med…

Lugna kombinationer i beige och brunt

Med beige och bruna kulörer får du ett varmt och tillmötesgående hem. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity, vår bästa…

Detaljkulörer som tillför det stora extra

Visst är det härligt när man möts av en enhetlig färgsättning utomhus? Här matchas fasadkulören och detaljerna på dörren och…

Dämpade och delikata blåtoner

Lugn och naturlig kulörmix. Utomhusmöbler i trä är extra fint tillsammans med dämpade blåtoner. Här är väggen målad med DEMIDEKK…

Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Kombinera ljuvliga, ljusa gröna toner tillsammans och få en läcker harmoni. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 7053…

DEMIDEKK Sotad Svart sätter en vacker prägel på altanen

Våren är här och det är dags att göra i ordning terrassen. Om du gör en liten insats nu, så…

Go to top