Kvarngårdens altan

Kvarngårdens altan

Sofia och Nils Odiers stora altan på Kvarngården är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart.

250 m2 altan

Sofia Odier, stylist på MAU MAU Collective, bor tillsammans med sin familj på Kvarngården, en kringbyggd Skånegård, strax utanför Skivarp.

När vi flyttade till Kvarngården för 10 år sedan visste vi direkt att vi ville bygga en stor altan på baksidan av huset. Solen dansar ner i de gyllene fälten där och dränker hela gården i rosa toner. Det är sanslöst vackert! Vi skred till verket och byggde en 250 m2 stor altan i vinkel med olika nivåer. Den skulle vara stor nog att husera både familj och vänner samtidigt som man skulle kunna dra sig undan och läsa en god bok under ett skuggigt träd om man föredrar det, berättar Sofia.

Läs mer om Kvarngården här!

DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart

Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart.

Inne fortsätter ute

Man når den stora altanen från köket genom två stora glasdörrar och precis som med resten av Kvarngården ville Sofia och hennes man Nils att känslan av inomhus och utomhus skulle suddas ut. Därför valde man en mörk och jordig färg, DEMIDEKK 90002 Gråsvart. Eftersom interiören i köket och övriga huset går i vitt, grått, svart och beige kändes en svartgrå altan som en förlängning av köket, rakt ut i naturen.

– Vi är otroligt nöjda med resultatet, berättar Sofia. Den gråsvarta färgen ger altanen en tyngd, ett lugn och smälter fint in med gården.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart

Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart.

Grundligt förarbete

Sofia och Nils började med att grunda med en rejäl tvätt av altanen innan de målade. Till det använde de DEMIDEKK Terrassfix. Därefter laserade de altanen med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart.

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

  • Extra skydd mot beväxning
  • Torkar snabbt
  • Motverkar sprickbildning
  • Lång hållbarhet med bara en strykning

 DEMIDEKK Terrassfix

DEMIDEKK Terrassfix

  • Gör det enkelt att byta kulör
  • Avlägsnar gammal lasyr
  • Rengör och gör träet ljusare
  • Ger bäst grund för ny behandling

Altan-tips

Sofias bästa altan-tips är att inte låta naturen störa dina planer.

– Anpassa och bygg in, både träd och stora stenar. Jag älskar vårt stora kastanjeträd som är inbyggt i vår altan. Man får fixa och trixa lite vartefter stammen växer men det är det värt. Anpassa även altanen efter hur huset ser ut. Inred i små grupper och oaser. Ett stort härligt matbord, ett par solstolar och en liten lounge-del med mjuka kuddar där man kan sitta och njuta på kvällen. Bryt av med växter i stora krukor, gärna träd. Inred utomhus med samma kärlek som inomhus. Och BELYSNING! Ack så viktigt. Mjuk varm belysning, klassiska ljusslingor med glödlampor.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart

Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart

Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart.

Flera nya extrarum

Ute på altanen är det lugnt och stilla och tack vare vinkeln, samt de olika nivåerna i altanen så har familjen Odier nu flera härliga extrarum där alla kan hitta sin egen plats.

Tack Sofia för att vi fick se er ljuvliga uteplats och för de fina altan-tipsen!

Styling och foto: Sofia och Nils Odier

@sofiaodier

Avatar

Annika Lindskog – Kulörrådgivare

Annika arbetar med färgsättning och hjälper andra att få en genomtänkt och harmonisk färgsättning. Hon älskar när folk hon hjälpt blir nöjda och känner den harmoni som rätt färgsättning kan skapa. Annika brinner för färg och form och pratar och skriver gärna om detta.

Naturnära hus vid havet

Anders Öfvergårds stora grå hus är målat i den grå färgen DEMIDEKK Infinity 4056 Dark Chimney. Smälter in i naturen…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Innergårdskänsla med rött plank

Anne Linden, arbetar som inspiratör, har skapat en härlig innergårdskänsla med hjälp av ett rött plank som målats med DEMIDEKK…

SÅ GÖR DU MIDSOMMARAFTONS GODASTE PAVLOVA

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken? Fira dagen med…

Supermatt och trendigt med helmatt fasad

Huset ovan är målat med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart. Huset kommer från Trivselhus. Fotograf: Kjell…

Valeries bänk blir grön

Varför inte fräscha upp dina utemöbler med lite färg! Här har modedesignern och influencern Valerie Aflalo målat barnens bänk i…

Go to top