När innelivet flyttar ut – färgsättning av terrassen

När innelivet flyttar ut – färgsättning av terrassen

När våren och värmen kommer flyttar innelivet ut. Vi kan äntligen inreda uteplatsen och göra oss redo för ännu en underbar säsong med altanliv. Valet av en terrasslasyrkulör som passar bra till huset bidrar till ett elegant och enhetligt intryck. Den vackra altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i 9072 Naturgrå. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i 0182 Pärlgrå

Altanlivet

DEMIDEKK Terrasslasyr finns i ett antal vackra, transparenta kulörer som matchar alla Jotuns utomhuskulörer. Nu släpper DEMIDEKK ytterligare en ny terrasslasyrkulör – DEMIDEKK 9805 Sotad Svart, en djup svart och dämpad kulör med en gråbrun underton.  

Vår nya kulör 9805 Sotad Svart passar fint till mörkare sten och natur vilket skapar fina kontraster på altanen. Den är också en perfekt kulör för dem som vill färgsätta en pergola, spaljéer med mera i en mörk färg, säger Nina Klæboe Mørkve skandinavisk kulörchef på Jotun

Läckert uterum. Altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i den nya kulören 9805 Sotad Svart. Fasaden är målad med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i 1378 Kontur och pergolan i 7658 Köpenhamnsgrön med DEMIDEKK Infinity Details.

Laserar du med DEMIDEKK behöver du inte tänka på att skydda träet från fuktigt höstväder, vinterfrost eller sommarens UV-strålar i uppemot tre år. Spendera istället tiden på att inreda den mysiga och underbara uteplatsen du alltid velat ha.  

TIPS INFÖR LASERING AV TERRASSEN
VÄLJ RÄTT TERRASSKULÖR

Alla DEMIDEKK terrasslasyrkulörer passar bra med skandinavisk arkitektur och natur. Detta ger dig en säker färgpalett att välja mellan. Här är några fler tips som hjälper dig att välja din kulör.

Vackra naturkombinationer med stenen och DEMIDEKK Terrasslasyr i 9072 Naturgrå.

UTGÅNGSPUNKT I HUSETS KULÖR

Se uteplatsen som en förlängning av huset och välj en nyans som harmoniserar med husets kulör. 

Energigivande fasad! Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i 1392 Gul Antik, grundmuren med Jotun DryTech i 11130 Shade och altanen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90028 Skuggbrun.

BETRAKTA HUSET OCH OMGIVNINGEN

Ta ett steg tillbaka och betrakta allt som en helhet. Om din fasadkulör är gyllene fungerar de varma terrasslasyrkulörerna bäst. För dämpade svarta eller svala gråtoner kommer en gråaktig terrasslasyrkulör att skapa fin harmoni. 

Se så läckert med den enhetliga färgsättningen. Altanen och fasaden kombineras läckert med naturen. Terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i 90002 Gråsvart och fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart.

DET ÄR LÄTT ATT BYTA KULÖR

Med DEMIDEKK Terrassfix är det enkelt att förbereda tidigare laserade eller oljade altaner för en ny strykning i en ny kulör. 

LJUS ELLER MÖRK ALTAN

Om golvet på uteplatsen utsätts för mycket sol kanske du ska välja en av våra ljusa transparenta kulörer. Då undviker du att altangolvet blir varmt att trampa på de soligaste dagarna.

Fina kombinationer. Terrassen och staketet är laserat med DEMIDEKK Terrasslasyr i 90029 Naturligt Silvergrå. Pallen är målad DEMIDEKK Inifinty Details i 0396 Wasablå.

KOMBINATIONER AV LASYRKULÖRER

Spaljéer, pergola och räcken i trä kan ofta ha en annan kulör än altangolvet. Den nya kulören 9805 Sotad Svart är en djup svart kulör som är dämpad och med en gråbrun underton. Den passar fint till mörkare sten och natur och skapar fina kontraster på altanen. 

PERSONLIG OCH ENHETLIGT

Ett nylanserat altangolv i en vacker kulör ger dig den bästa grunden när du skapar din personliga uteplats. Se på altanen som en förlängning av huset och välj en kulör som stämmer överens med husfärgen. DEMIDEKK har många vackra terrasslasyrkulörer som förskönar träet och matchar Jotuns huskulörer. Med en enhetlig och komplett kombination av kulörer, material, växter och möbler skapas rätt atmosfär.

 DEMIDEKK terrasslasyr 90002 GråsvartTerrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i 90002 Gråsvart. 

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

  • Vackra kulörer och lång hållbarhet
  • Hämmar beväxning på ytan
  • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
  • Motverkar sprickbildning

Jotun.se kan du se vilka terrasslasyrkulörer vi rekommenderar till våra fasadkulörer. 

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Undvik terrasstabbarna!

Utomhussäsongen är snart här och det är dags att börja se om uteplatsen. Många sätter igång utan att först ta…

Ska du lasera altanen? Här får du svar på vanliga frågor

Längtar du efter middagar utomhus? Vi också! Ett smart tips är att börja behandla och lasera altanen eller terrassen redan…

Inspireras av vår färgkarta för terrasslasyr

Vi önskar oss vackra uterum för långa ljusa dagar utomhus! I vår färgkarta för terrasslasyr hittar du vackra lasyrfärger som…

Fem skäl att lasera altanen

Nu längtar vi till sköna vårdagar och sena sommarkvällar på uteplatsen. Och det blir ju så mycket härligare med en…

Grå pergola i harmoni med fasaden

Fasad: JOTUN 8025 Skodde, pergola: JOTUN 9710 Terrassgrå. Pergolan är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr. Valerie Aflalo, grundare och ägare av…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Go to top