Så skapar du en mobil skärmvägg

Så skapar du en mobil skärmvägg

Skapa en mobil skärmvägg som ger zoner på terrassen. Skärmväggen är målad med DEMIDEKK Infinity Details i 8546 Local Green

Sätt färg på festen

Genom att skapa en skärmvägg, för utomhusbruk, kan du sätta extra färg på sommarfesten och skapa zoner på terrassen.  Här får du tips och råd på hur du gör en rumsavdelare som är enkel att flytta på och lätt att tillverka. Genom att måla med DEMIDEKK Infinity Details tål väggarna både sol och regn.

Psst.. vi ger dig även tips på hur du kan skapa ett loungebord. Följ med.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

  • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
  • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
  • Ser nymålat ut längst*

Skapa en skärmvägg till uterummet som både är enkel att flytta på och tillverka!

Frodigt och grönt

För att sätta färg på sommarfesten målade vi väggarna i 8546 Local Green med DEMIDEKK Infinity Details. Det är en gyllene och frodig grönton med ett gråaktigt skimmer över sig. Naturlig och vacker i trädgården.

Så gör du skärmväggar

Väggarna är sammansatta med fyra mdf-skivor i 60 x 240 cm och ihopskruvade med gångjärn, så att den kan vinklas på olika sätt och efter behov.

Det är bra med ett par extra händer när allt ska skruvas ihop. Akta så att du inte skruvar skivorna för tätt, då det blir svårt att vinkla väggarna när de är klara.

Matbord eller lågt loungebord?

Bordsskivan är gjord av en mdf-skiva som är 60 x 240 cm. Vi målade bordet med DEMIDEKK Infinity Details i 10963 Golden Bronze, en gyllenbrun ton som är väldigt fin tillsammans med 8546 Local Green.

Vi använde gamla träbjälkar som underrede till bordet. Om du önskar matbordshöjd på bordet finns många bra och färdigmonterade alternativ.

Redo för sommarfest

Med ett nytt bord och mobil skärmvägg är du klar för sommarens festligheter på terrassen. Se resultatet och få tips på en härlig sommarsallad här.

Idé och styling Elisabeth Ønseth,
Styling och foto Elisabeth Heier

(*DEMIDEKK Infinity håller längst av alla Jotuns utomhusfärger)

Avatar
Avatar

Olivia Larsson – Digital Content & Product Manager

Olivia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler, samt PR och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Undvik terrasstabbarna!

Utomhussäsongen är snart här och det är dags att börja se om uteplatsen. Många sätter igång utan att först ta…

Ska du lasera altanen? Här får du svar på vanliga frågor

Längtar du efter middagar utomhus? Vi också! Ett smart tips är att börja behandla och lasera altanen eller terrassen redan…

Inspireras av vår färgkarta för terrasslasyr

Vi önskar oss vackra uterum för långa ljusa dagar utomhus! I vår färgkarta för terrasslasyr hittar du vackra lasyrfärger som…

Fem skäl att lasera altanen

Nu längtar vi till sköna vårdagar och sena sommarkvällar på uteplatsen. Och det blir ju så mycket härligare med en…

Grå pergola i harmoni med fasaden

Fasad: JOTUN 8025 Skodde, pergola: JOTUN 9710 Terrassgrå. Pergolan är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr. Valerie Aflalo, grundare och ägare av…

Enhetliga färgkombinationer lönar sig

Denna vita, ljusa kombination av kulörer sätter det naturliga uttrycket i fokus. Det är mjuka övergångar mellan den vita fasaden…

Go to top