Sommardrömmar

Sommardrömmar

– Kanske drömmer du om en härlig uteplats där du kan bara vara i sommar? Altanen på bilden är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen 90029 Naturligt Silvergrå.

Altanen – en förlängning av vardagsrum och kök

De flesta av oss går runt och drömmer om en solrik sommar som vi kan fylla med lata dagar, familj, goda vänner och god mat på altanen. Vårt uterum har blivit en viktig plats då den upplevs som en förlängning av både vardagsrummet och köket under sommarhalvåret.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå.

Ett fint altangolv är en bra början

Det är bara kreativiteten som sätter gränser för hur vackert ett uterum kan bli. En kombination av möbler, växter, blommor och terrassfärger bidrar till att skapa precis den stämning du önskar på din altan.

Den bästa utgångspunkten är att börja med att ge altangolvet en färg som kompletterar husets fasadfärg. Då får du en enhetlig och fin inramning av huset. Många söker ett naturligt, skandinaviskt uttryck, där terrassgolvet har en mjuk, grånad och vacker patina, – till alla er kan vi rekommendera den nya färgen DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå. På bara en säsong har den här färgen blivit en av Jotuns mest populära terrassnyanser i Skandinavien!

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå.

Sätt färg på den dämpade färgskalan

Vårt svarta hus är målat med Jotun DEMIDEKK Infinity 0734 Brunsvart och golvet är laserat med DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå. Huset har även element av metall och sten. Detta skapar en dämpad och monokrom palett. Med enkla medel kan du tillföra uterummet små färgrika detaljer som förstärker uttrycket och ger uterummet en identitet, – tex genom att måla om gamla möbler i nya färger.

De flesta av oss har kanske en gammal bänk, pall, bord eller stol som har sett sina bästa dagar. Genom några lager färg kan de bli nya favoriter i uterummet. Välj mellan alla vackra färger som finns i Jotun DEMIDEKK!

Vi tillförde detta stilrena uterum några små duttar av färger som representerar årets trender, nämligen dämpat gul, gyllengrön och en gnutta av en träffsäker koboltblå. De färgglada detaljerna är målade med DEMIDEKK Infinity Details.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst

DEMIDEKK Ultimate Fönster 1910 Mörk Ökensand

Barnbordet är målat med DEMIDEKK Infinity Details 1910 Mörk Ökensand. Fasad målad med DEMIDEKK Infinity 0734 Brunsvart.

Gult och blått

Gula färger kommer att fortsätta synas en tid framöver, speciellt inomhus. Och, vi vet att det också betyder att årets uterum kommer fyllas upp av vackra gula färger på textilier, möbler och detaljer. Ovan målade vi barnens utemöbler i en dov men glad gul färg, DEMIDEKK Infinity Details 1910 Mörk Ökensand.

Även blått finns med i bilden och kommer med stor sannolikhet att synas även i våra uterum. Här nedan fick en liten pall färgen DEMIDEKK 0396 Wasablå.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 4863 Statement Blue

En liten pall fick ett nytt liv med den blå färgen DEMIDEKK Infinity Details 0396 Wasablå.

DEMIDEKK Ultimate Fönster 8252 Green Harmony

Bänk, DEMIDEKK Infinity Details 8252 Green Harmony. Terrassgolv och plank, DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå.

LADY 8252 Green Harmony

Green Harmony är den perfekta naturliga gröntonen för dig som gillar inslag av natur, varma träslag och varma toner. Läcker till varma grå, beige och greige färger.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst
 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

Markera ytterdörren

Varför inte göra något extra vid entrén;) Dörren är ju det första du ser när du kommer och det sista du ser när du går. Entrén förtjänar lite uppmärksamhet. Att färgsätta detaljer som dörren ger dig en chans att ge huset en unik identitet. Nedan har vi målat dörren grön i färgen DEMIDEKK 7629 Antique Green. Dörren ger nu huset ett levande och livligt välkomnande.

DEMIDEKK 0734 Brunsvart och 7629 Antique Green

Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity 0734 Brunsvart, Ytterdörr med DEMIDEKK Infinity Details i färgen 7629 Antique Green.

LADY 7629 Antique Green

En dämpad grön ton. Den framstår som kyligare och mer blåaktig än de gyllene gröna 8252 Green Harmony eller 8469 Green Leaf som många känner igen. 7629 Antique Green gör sig allra bäst till de rena vittonerna 7236 Chi, 9918 Klassisk Vit eller 1624 Lätthet men kan fungera till 1001 Eggvit och 1453 Bomull.

Se hur du målar om din ytterdörr här!

När du laserar din altan med DEMIDEKK Terrasslasyr får du en mjuk altan som håller längre. Lägg till några accentfärger och vips så har du ett personligt och unikt uterum som du kan njuta av hela sommaren.

Nina
Nina

Nina – Skandinavisk kulörchef - Jotun

Nina har alltid full överblick över de senaste trenderna. Hon tar fram de vackraste färgkombinationerna och hennes råd i färgsättningsfrågor är alltid träffsäkra. Tillsammans med Jotun-teamet trollar hon fram de vackraste kulörerna och färgkartorna.

Nyhet: DEMIDEKK Infinity Details

Lek med detaljerna. Med små enkla medel kan uterummet förändras och kännas helt nytt. Den gula stolen är målad med…

Lugna kombinationer i beige och brunt

Med beige och bruna kulörer får du ett varmt och tillmötesgående hem. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity, vår bästa…

Detaljkulörer som tillför det stora extra

Visst är det härligt när man möts av en enhetlig färgsättning utomhus? Här matchas fasadkulören och detaljerna på dörren och…

Dämpade och delikata blåtoner

Lugn och naturlig kulörmix. Utomhusmöbler i trä är extra fint tillsammans med dämpade blåtoner. Här är väggen målad med DEMIDEKK…

Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Kombinera ljuvliga, ljusa gröna toner tillsammans och få en läcker harmoni. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 7053…

DEMIDEKK Sotad Svart sätter en vacker prägel på altanen

Våren är här och det är dags att göra i ordning terrassen. Om du gör en liten insats nu, så…

Go to top