Staycation på skön sommaraltan

Staycation på skön sommaraltan

Altandröm med nylaserat golv! Färgen är DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå. Soffa med grå kuddar och svart marmorbord: Furniturebox.no, flätad korg: House Doctor. Blomkrukor på väggen, lyktor, pall, pläd, kuddar, korgar som lampor, flätat fat, golvmatta, utomhusbelysning och ljusstakar: KID Interiør.

Semester på egen altan

I år blir det hemmasemester för de flesta av oss. Kanske återupptäcker vi värdet av att kunna gå ut barbent på en egen altan? Och, kanske ser vi det fina i vår närmiljö, med nya ögon? Inredaren Kristin Lindhjem har arbetat med flera projekt där kunden väljer att investera i hemmet.

Staycation, kombinationen av ”stay” och ”vacation”, som betyder att semestra hemma, har faktiskt blivit mer populärt de senaste åren, säger Lindhjem.

DEMIDEKK Terrasslasyr

Klar för sena sommarkvällar

Även om vädret varierar om sommaren är det bara några få saker som ska till för att förlänga utesäsongen. Med ett tätt tak över huvudet, värmelampa och filtar kan man njuta av sommarkvällarna även om det regnar. Väljer man att lasera altanen med DEMIDEKK Terrasslasyr kan man njuta av sommaren med gott samvete. Den skyddar träet mot allt från fuktigt höstväder, kalla vintrar, sol och UV-strålar. Dessutom finns det många fina färger att välja mellan, något som gör det kul att inreda också ute!

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturlig Silvergrå

Med en skön filt och levande ljus gör vi oss redo för långa kvällar utomhus!

Blomlådor

Husägaren har snickrat blomlådorna själv på inrådan av inredaren. En perfekt låda för bambu, som skärmar av mot insyn och ger liv till altanen. När vinden blåser ger bambun ifrån sig ett rassel-ljud som minner om sydligare trakter.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå_Sotgrå 0683

Sittkuddar, skålar, vas och glasflaska: KID Interiör, Stol: Rustad, Högtalare: Beoplay by Bang Olufsen.

Här har inredaren valt att kombinera DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå på altangolvet och DEMIDEKK Terrasslasyr 0683 Sotgrå, en dämpad svart färg, på blomlådorna och sittbänken. En klassisk och fin kombination som ger utrymme för att variera sig med färger på kuddar och filtar osv.

DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå

5 tips till en skön sommaraltan

 1. Flytta ut vardagsrummet, ta med matta, prydnadskuddar, blommor och filtar.
 2. Pergola med tak och med plats för värmelampor förlänger utesäsongen.
 3. Lasera altangolvet med DEMIDEKK Terrasslasyr. Den skyddar träet mot allt från fuktigt höstväder, frost och UV-strålar. Du kan i stället använda din tid till att inreda den.
 4. Investera i bra sittgrupp/möbler som tål väder och vind.
 5. Välj en färg på terrasslasyren som passar till husfärgen så att du behåller ett fint helhetsintryck. DEMIDEKK Terrasslasyr 90029 Naturligt Silvergrå är en varm och fin grå färg som passar till de mest populära av Jotuns fasadfärger.

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt
 • Motverkar sprickbildning
 • Lång hållbarhet med bara en strykning

Se hur enkelt det är att skifta färg på altanen!

DEMIDEKK Terrasslasyr_Staycation

Nu kan vi se fram emot en ny vår på altanen! Vi hoppas att detta inspirerar dig!

Styling och foto: Kristin Lindhjem @studiolindhjem

 

Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Naturnära hus vid havet

Anders Öfvergårds stora grå hus är målat i den grå färgen DEMIDEKK Infinity 4056 Dark Chimney. Smälter in i naturen…

Tips till målning av huset på hösten

Det är en skön känsla att ha ett nymålat hus, särskilt när hösten och ruskvädret kommer och sätter huset och…

Kvarngårdens altan

Sofia och Nils Odiers stora altan på Kvarngården är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr 90002 Gråsvart. 250 m2 altan Sofia Odier,…

Innergårdskänsla med rött plank

Anne Linden, arbetar som inspiratör, har skapat en härlig innergårdskänsla med hjälp av ett rött plank som målats med DEMIDEKK…

SÅ GÖR DU MIDSOMMARAFTONS GODASTE PAVLOVA

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken? Fira dagen med…

Supermatt och trendigt med helmatt fasad

Huset ovan är målat med DEMIDEKK Ultimate Helmatt i kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart. Huset kommer från Trivselhus. Fotograf: Kjell…

Go to top