Sudda ut gränsen mellan ute och inne

Sudda ut gränsen mellan ute och inne

När trädgårds- och inredningsarkitekten Therese Knutsen och hennes man skulle göra om uteplatsen samt fasaden av deras hus ville de fortsätta på den stil som paret hade inomhus.

Snygg och enhetlig stil

Efter ett par år av renovering inomhus var det även på tiden att utsidan av huset, uteplatsen och fasaden, fixades till.

Det första som gjordes var att måla om fasaden för att ge huset mer karaktär och ett modernare uttryck. Huset målades i svart. Både panel, dörrar och fönsterkarmar fick samma kulör. Genom att ha samma kulör på fönster och dörrar, fick huset en mycket mer enhetlig stil. Väggarna blev målade med Jotun Optimal i kulören Jotun 4116 Corvus Black (NCS S9000-N), och fönstren med Jotun Optimal Fönster, förklarar Therese.

 OPTIMAL

OPTIMAL

 • Håller huset vackert – i år efter år efter år
 • Suverän kulör- och glanshållbarhet
 • Extra skydd mot beväxning
 • Torkar snabbt – två strykningar på en dag

Terrass-Therese-Knutsen

Vi ville undvika en dyr totalrenovering så vi har arbetat med att byta uttryck med nya färger och små materialjusteringar, säger Therese.

Enhetligt med en mörk murfärg

Muren runt fönstret och vid spisen, samt flera betongkrukor blev målade med JOTUN Original Akryl Murfärg. Färgvalet är detsamma som på fasaden, Jotun 4116 Corvus Black  (NCS S9000-N). Spisen gjorde vi om från en vedspis till en gasspis, eftersom skorstenen ändå inte kan användas. Ytan är för närvarande bara slipad betong, så vi får se om vi målar den framöver. Slutligen fäste vi en laserad träpanel på väggen runt fönstret för att bryta av i färg och material mot det svarta, säger Therese.

 JOTUN Original Akryl Murmaling

JOTUN Original Akryl Murfärg

 • Traditionell akryl-murfärg
 • Passar utmärkt för betong
 • Mycket god glans- och kulörhållbarhet
 • Slitstark och tvättbar

Terrass-Therese-Knutsen

Fin harmoni

Genom att måla väggar, räcken och detaljer i samma färg som huset har Therese skapat ett lugnt och harmoniskt uttryck. Den platsbyggda sittbänken med förvaring är också målad i samma färg och smälter fint in i bakgrunden.

– Den ljusa träpanelen är en vacker kontrast mot den svarta fasaden och är målad i Trebitt Oljelasyr i kulören 9076 Sandgrå. Dessutom kommer alla gröna växter fram extra väl till de mörka väggarna och hjälper till att ljusa upp mot allt det svarta, förklarar Therese.

 TREBITT Oljebeis

TREBITT Oljelasyr

 • Naturligt vacker yta
 • Skyddar och bevarar
 • Kräver ingen grundning

Naturens egna färger

Alla färg- och materialval som Therese har gjort utomhus går i linje med inredningen inne i huset. Färgerna och kulörerna är hämtade från naturen, med svart som tyngd och kontrast till det vita, gröna samt inslagen av trä. På så sätt suddas gränsen ut mellan ute och inne, och hemmet får en enhetlig stil i varje rum, även på uteplatsen, berättar Therese.

Här kan du läsa mer om årets nya terrasstrender.

Utekök-Therese-Knutsen

Therese har gjort ett vackert och praktiskt utekök. Den laserade träpanelen ger fin färgkontrast till det svarta!

Innan renoveringen!

– Så här såg det ut innan renoveringen påbörjades! Med små medel har det verkligen blivit stora förändringar!

Innan-renovering-Therese-Knutsen

Innan renoveringen

Vi håller tummarna för många ljuvliga sommarkvällar här i år!

Stort tack till Therese Knutsen, @bythereseknutsenno, för bilder och inspiration!

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Nyhet: DEMIDEKK Infinity Details

Lek med detaljerna. Med små enkla medel kan uterummet förändras och kännas helt nytt. Den gula stolen är målad med…

Lugna kombinationer i beige och brunt

Med beige och bruna kulörer får du ett varmt och tillmötesgående hem. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity, vår bästa…

Detaljkulörer som tillför det stora extra

Visst är det härligt när man möts av en enhetlig färgsättning utomhus? Här matchas fasadkulören och detaljerna på dörren och…

Dämpade och delikata blåtoner

Lugn och naturlig kulörmix. Utomhusmöbler i trä är extra fint tillsammans med dämpade blåtoner. Här är väggen målad med DEMIDEKK…

Gröna toner i en uppfriskande harmoni

Kombinera ljuvliga, ljusa gröna toner tillsammans och få en läcker harmoni. Fasaden är målad med DEMIDEKK Infinity i kulören 7053…

DEMIDEKK Sotad Svart sätter en vacker prägel på altanen

Våren är här och det är dags att göra i ordning terrassen. Om du gör en liten insats nu, så…

Go to top