Terrasstrender 2018

Terrasstrender 2018

Kom ut – det är vår! Klappstolarna traveller från Cane-line gör det lätt att flytta sig efter solen.

Äntligen är våren här, och vi vill njuta av så många timmar på terrassen som möjligt. Få inspiration till uterummet, antingen det är litet eller stort. Se vilka terrasstrender som gäller för i år.

Skapa bra zoner på terrassen

Fräscha upp uteplatsen och skapa zoner för härliga stunder. Terrassen laserad i DEMIDEKK  683 Sotgrå. Vindskyddet är laserat i färgen DEMIDEKK 90001 Fjällbris.

Skapa stämning ute

De långa och varma sommarkvällarna närmar sig. Det är tid att vara tillsammans, med grannar och goda vänner. En mer och mer populär samlingspunkt på uteplatsen är därför en öppen spis utomhus, eller ugn, som värmer och skapar stämning på terrassen.

Terrassetrender 2018: Morsøe Forno utespis skapar stämning.

En ugn till uteplatsen förlänger sommarkvällarna. Denna ugn från Forno fra Morsøe ger en magisk stämning!

Odla en oas

Det gröna är skönt att se på och skönt att vara i. Odla i krukor eller låt det gro i växthus. Det är inte så mycket som behövs. Utnyttja små områden optimalt med ett växthus och odla en oas med kryddor och grönsaker.

Trend med växthus

Naturligtvis kan du ha ett växthus! Skapa en oas av plantor och odla egna grönsaker – ett smart och enkelt sätt att utnyttja trädgården.

Fint med vagn

En serveringsvagn eller två är ett praktiskt sätt att ha en flexibelt uteplats. Serveringsvagnar finns i många olika kvaliteter och utföranden, med mer eller mindre behov av underhåll. Måla det i din egen färg för att få det att passa in. Du måste inte bestämma dig för var skåpet eller bordet ska stå hela sommaren. Flytta runt vagnen efter humör.

Terrassetrender 2018 Stylizimo, serveringsvagn från IKEA

Denna serveringsvagn från IKEA är lackad i samma färg som huset, 9938 Naturligt Svart.

Se flera bra tips hur du kan fräscha upp uteplatsen, från Stylizimo 

 Terrassetrender 2018 med terrass i DEMIDEKK 90002 gråsvart

Skapa en fridfull plats, laserat i DEMIDEKK 90002 Gråsvart.

I sommarzonen

Varför inte skapa flera sittplatser? På det sättet kan du välja var du vill tillbringa din tid, efter sol och humör, för att äta eller slappa. Gör ditt uterum större. Flytta ut terrassen på gräset med puffar.

Skapa goda zoner på terrassen.

Skapa fler sittställen

Mjuka och robusta puffar från Cane-line.

Plats för att sitta ned

Sommaren är en tid för att varva ner och ha trevligt. Då är det viktigt att kunna sitta bra och ha plats till alla som kommer.

Jotun terrassetrender 2018. Lounge-settet Square lounge från Cane-line.

Det är är ok att vara lite fyrkantig i detta lounge-set kallat Square lounge från Cane-line.  

Stil och charm i uthuset

Bygg och lasera ditt eget uthus – ett extra rum för sommaren. Här kommer du garanterat trivas med en bra bok och gott sällskap:-)

Skapa en oas i uthuset.

Uthus med stil. Här är ytterväggarna målade med DEMIDEKK i färgen Jotun 7236 Chi.

Uthuset

Fräsch känsla! Bortre väggen är laserad i samma färg som terrassgolvet, DEMIDEKK 9073 Skimmergrå.

Laga maten ute

Det är härligt att äta ute men vem vill stå inne och laga maten medan de andra myser där ute? Laga maten ute ihop! Utekök är en garanterad succé. Kanske det till och med blir en kamp om att ta disken!

Terrassetrender 2018 utekök från Ellos

Lacko utekök från Ellos. Trämöblerna är svenskproducerade och är gjorda av FSC-certifierad, solid kärnfuru från Norrland i Sverige.

Jotun DEMIDEKK 9074 Nordiskt trä

Servera ute. Ät direkt från brädan. DEMIDEKK Terrasslasyr, 9074 Nordiskt trä.

Terrassetrender 2018. Norska Sundays har utemöbler med stil till terrassen

Norska Sundays gör utemöbler och inredning som ger stil och karaktär till uteplatsen.

Servera i pigga färger

Det kan gott spraka lite om färgerna både på utemöbler och inredning. Norska Sundays gör utemöbler och inredning som ger stil och karaktär till uterummet. Ramverket är gjort av aluminium, lackerat med Jotun pulverlack.

Sundays gör utemöbler och inredning till uterummet, serveringsbricka.

Färgstark serveringsbricka från Sundays.

Tanja Horntvedt
Tanja Horntvedt

Tanja Horntvedt – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers, etc. delar Tanja nyheter, trender och nyttiga tips med dig som är intresserad av interiör, färger och design.

Måla fina blomkrukor!

Blomkrukorna är målade i färger som passar perfekt till denna terrass! De ljusa krukorna har fått färgen 1402 Canvas​ och de grå…

Årets altantrender 2019

Här är väggen målad i färgen Jotun 4116 Corvus Black / NCS S9000-N och träspjälorna är laserade med TREBITT oljelasyr 9076…

Enkelt att ändra färg på terrassen

Nya DEMIDEKK Terrassfix gör det enkelt att ändra färg på altanen. Den här altanen är laserad med en av säsongens…

Sommardröm vid havet

Drömmen om nästa sommar följer oss under hela året så när det väl blir sommar så vill vi ta till vara varenda sekund och bara njuta. När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity, kan du vara säker på att din sommar blir som du har drömt om!

Detaljer till ett vitt hus

Det idylliska huset Kullavik är målat i DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit. När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity håller…

Sätt färg på detaljerna

Att sätta färg på detaljerna kan vara ett smart sätt att förändra sitt hus även om det inte behöver målas om på många, många år. Läs mer om att färgsätta detaljerna här.

Go to top