Midsommar i skärgårdsvillan

Midsommar i skärgårdsvillan

Vem drömmer inte om en traditionell midsommar i skärgården? Fasaden på den här vackra skärgårdsvillan är målad i JOTUN 7653 Stockholmsgrön, fönster och detaljer i JOTUN 1024 Tidlös och grundmuren i JOTUN 1394 Os. Liknande utseende som på bilden får du genom att måla fasaden med DEMIDEKK Infinity och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details. Grundmuren målar du med JOTUN DryTech Murfärg.

Midsommar räknas som en av de viktigaste högtiderna i Sverige – vid sidan av julen kanske den allra viktigaste. Till skillnad från julen, som främst är en familjehögtid, firas midsommarafton ofta i större vänkretsar. Alla som har möjlighet firar gärna högtiden i skärgården eller på landet – nära hav, natur och grönska.

Sätt färg på uterummet i midsommar med hjälp av blommor, dukat bord och målade detaljer!

Midsommar i skärgården

Finns möjligheten bör midsommarhelgen bjuda på ett – eller flera – dopp i sjö eller hav. Efter badet är det skönt att ta igen sig en stund. Trädgårdsstolen är målad i kulören JOTUN 0182 Pärlgrå, en varm gråaktig beige nyans. För överlägsen glans- och kulörhållbarhet målar du trädgårdsmöblerna med DEMIDEKK Infinity Details, vår bästa fönster- och detaljfärg.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

Pryd bordet med midsommarblomster

Förr var midsommar främst ett firande av vårens spirande växtlighet och den ljusa midsommarnatten ansågs vara full av magiska krafter. Än idag finns det nog en och annan som avslutar midsommarnatten med att lägga sju sorters blommor under kudden och hoppas på att drömma om sin blivande käresta.

Midsommar i skärgårdsvillan

En korg full av blommor! Fasad målad med JOTUN 0342 Malmblå. Utseendet på bilden får du genom att måla med DEMIDEKK Infinity.

Oavsett om du tror på magi eller inte är midsommarblommorna en viktig ingrediens för en traditionsenlig midsommar – blommor på bordet, midsommarkransar som pryder såväl små som stora hjässor och den blomsterprydda och lövade midsommarstången. Gör dig redo för dans och lek!

Midsommar i skärgårdsvillan

Vackra midsommarblomster pryder bordet! Fönster och detaljer målade i JOTUN 1024 Tidlös, grundmur i JOTUN 1394 Os

Få mer inspiration kring hur du kan använda blommor för att lyfta uterummet – läs om blomsterdekoratören Anna Goutevas supermatta svarta hus.

Behöver du måla om huset i sommar?

I bondesamhället var midsommar en brytpunkt i arbetsåret. Även idag markerar midsommarhelgen för många människor början på en period av längre ledighet. Hur planerar du att tillbringa din semester? Kanske är det dags att måla om huset? Då är det skönt att veta att veta att med DEMIDEKK Infinity får du en helt överlägsen glans- och kulörhållbarhet som håller ditt hus vackert länge. Färgen är dessutom självrengörande och det kommer att dröja många år innan du behöver måla om igen, så under många år framöver kan du ägna dig åt att bara njuta av sommaren!

Vill du ha en matt och elegant finish på fasaden utan att ge avkall på kvalitet och kulörhållbarhet? Då ska du måla med årets nyhet – DEMIDEKK Infinity Pure Matt, – en supermatt utomhusfärg som ger ett sobert och dämpat intryck och bidrar till att skapa ett modernt kulöruttryck.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg
 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
 • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt utomhusfärg som håller längst*
 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*

Midsommar i skärgårdsvillan

Här är det skönt att vara och bara njuta av sommaren. Fasad målad i den lite dämpade gröna kulören JOTUN 7653 Stockholmsgrön, fönster och detaljer i JOTUN 1024 Tidlös och grundmuren i JOTUN 1394 Os. När du målar fasaden med DEMIDEKK Infinity och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details får du ett hus som håller sig vackert år efter år. Grundmuren målar du med JOTUN DryTech Murfärg.

Mer inspiration kring hur du skapar en somrig uteplats. 

Smycka uterummet och duka bordet

Sill och färskpotatis är givna ingredienser till midsommarlunchen och på midsommar ska det helst dukas utomhus, oavsett om solen lyser från en klarblå himmel eller om regnmolnen hänger tunga på himlen. Ska vi duka ute eller inne? Kanske klarar vi oss från regnet ändå…?

Färgsätt hela huset

Dukat för midsommarlunch i den gröna skärgårdsvillan! Fasad målad med JOTUN 7653 Stockholmsgrön, fönster och detaljer i JOTUN 1024 Tidlös och grundmur i JOTUN 1394 Os. När du målar fasaden med DEMIDEKK Infinity och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details får du ett hus som håller sig vackert år efter år. Grundmuren målar du med JOTUN DryTech Murfärg.

För att uttrycket runt hela huset ska få en harmonisk framtoning är det viktigt att alla detaljer passar ihop med både husets stil och vald huvudkulör. I Jotuns nya färgkarta får du tips till färgsättning av hela huset och alla kulörer presenteras med rekommenderade färgkombinationer för hela huset – till grundmur, terrass, fönster, dörrar och andra detaljer.

Behöver du kulörråd anpassade efter just ditt boende kan du kontakta våra duktiga kulörexperter, helt kostnadsfritt.

Oavsett var du firar midsommar i år – lägg gärna lite extra tid och möda på att smycka trädgården och duka vackert. Tänk gärna på färgsättningen även när du dukar till midsommarfesten – och se till så att duk, tallrikar, bordsdekorationer och blommor tillsammans skapar en vacker harmoni och härlig stämning.

Låt husets färg och stil påverka hur du smyckar uterummet och dukar till midsommarfesten.

Midsommar i skärgården

De obligatoriska söta, röda, svenska jordgubbarna skapar en härlig färgklick på det här smakfullt dukade bordet. Altanen i bakgrunden är laserad med JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå. Terrassen laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr.

Här hittar du receptet till den goda Pavlovan på bilden – en perfekt midsommardessert!

Barn drikker saft på trapp beiset med trebitt terrassebeis

Det ser ut att kunna bli en varm midsommar i hela landet – så glöm inte att dricka mycket! Trappan är laserad med JOTUN 9710 Terrassgrå, detaljerna är målade med JOTUN 1024 Tidlös och grundmuren med JOTUN 1394 Os. Trappan laserar du med DEMIDEKK Terrasslasyr.

Sätt färg på detaljerna!

När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity dröjer det länge innan du behöver måla om huset igen. Vad gör man då om man faktiskt vill förnya sitt hus även om det inte behöver målas om på länge?

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity – vår bästa utomhusfärg
 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Supermatt utomhusfärg som håller längst*
 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*

* DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Det smartaste sättet är att måla om detaljerna. Det kan vara en ytterdörr, bänk, trädgårdsmöbler, altan eller annat som kan få en ny färg. Det här är lagom stora och roliga projekt på en sommar. Det är snabbt fixat och det ger stor effekt. Det är dessutom mer hållbart att återanvända istället för att kassera.

Läs mer om hur du kan ge de gamla trädgårdsmöblerna nytt liv.

Stockholmsgrön från Jotun.

Skärgårdsvillans ytterdörr har målats i en mer färgstark kulör som framhäver dörrens detaljer. Dörr målad i kulören JOTUN 1908 Sisal. Få samma uttryck på dörr och detaljer med DEMIDEKK Infinity Details. Fasaden är målad i i JOTUN 7653 Stockholmsgrön. För att uppnå samma silkematta uttryck, välj DEMIDEKK Infinity. Fönster och detaljer är målade i kulören JOTUN 1024 Tidlös och trappan är laserad i JOTUN 9710 Terrassgrå.

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*

Midsommar i skärgårdsvillan

Bänk som smälter in i naturen – målad med JOTUN 5445 Delicate Blue. Detaljerna målar du med DEMIDEKK Infinity Details. 

Oavsett hur och var du firar i år – önskar vi på Jotun dig en riktigt glad och färgstark midsommarhelg!

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Nyhet! DEMIDEKK CleanTech – låt fasaden rengöra sig själv

Jotun lanserar DEMIDEKK CleanTech – en helt ny självrengörande utomhusfärg! DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet….

Nyhet – DEMIDEKK Performance

Jotun lanserar helt nya DEMIDEKK Performance – en utomhusfärg som är lätt att lyckas med! DEMIDEKK Performance är en modern…

Ny färgkarta för TREBITT Oljelasyr

TREBITT Oljelasyr finns i en rad unika transparenta färgnyanser, inspirerade av naturen. Lasyrkulörerna i den nya färgkartan för TREBITT Oljelasyr…

Fasadlasyr med matt och diskret utseende

TYRILIN Matt Lasyr är en helmatt fasadlasyr för fasader av trä. Finishen är helt matt och utan glansreflektioner. Huset på…

Gröna sköna huskulörer

Gröna huskulörer smälter in fint i naturen och upplevs uppfriskande och behagliga. De skapar ett levande grannskap och färgglada kvarter…

Så skapar du en mysig uteplats

Skapa en mysig uteplats för hela familjen! Du behöver vare sig måla om hela huset eller köpa nya trädgårdsmöbler –…

Go to top