Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Så gör du midsommaraftons godaste Pavlova

Visst är det något fantastiskt med midsommarafton? Kanske för att det är vårt tydligaste sommar- och semestertecken. I detta inlägget får du härlig inspiration inför firandet och receptet på midsommaraftons godaste Pavlova.

I år blir det troligtvis en ovanligt varm midsommarafton! Hitta en skuggig plats och skapa rum för måltiderna. Duka upp midsommarlunchen och njut av sill, färskpotatis och årets första svenska jordgubbar – mums! Och glöm inte heller att knyta en vacker midsommarkrans av sommarens fina blommor.

Glass och jordgubbar kan man inte få för mycket av!

Midsommar i skärgårdsvillanVackra blommor pryder midsommarbordet! Fönster och detaljer målade i JOTUN 1024 Tidlös, grundmur i JOTUN 1394 Os

Låt midsommarbordet dofta av blommande syrener.

Dukat för midsommarlunch i den gröna skärgårdsvillan! Fasad målad med JOTUN 7653 Stockholmsgrön, fönster och detaljer i JOTUN 1024 Tidlös och grundmur i JOTUN 1394 Os. När du målar fasaden med DEMIDEKK Infinity och detaljerna med DEMIDEKK Infinity Details får du ett hus som håller sig vackert år efter år. Grundmuren målar du med JOTUN DryTech Murfärg.

Läs mer om midsommarafton i den vackra skärgårdsvillan.

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
  * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Hur många av er plockar sju sorters blommor och lägger de under huvudkudden? Sägen säger att personen som du drömmer om ska du gifta dig med. Skrock eller inte – du kanske kan dig få ett gott skratt.

Fyll korgen med sju sorters blommor!

Cykeljakt efter sju sorters blommor? Fasad målad i 0342 Malmblå. Måla med DEMIDEKK Infinity för samma silkematta utseende.

Ett utekök är alltid en trevlig plats för mat och umgänge, perfekt för midsommarfirandet! Att grilla på midsommarafton har även det blivit en tradition i många sällskap.

Snyggt med utekök i mörka kulörer. Här ser du den djupa, mörkgrå JOTUN 1434 Labrador på väggen. Få samma supermatta utseende på fasaden med DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Pergolan är målad i JOTUN 0734 Brunsvart och uteköksdelen i JOTUN 9805 Sotad Svart. Lägg även märke till den gula bänken, målad i JOTUN 1124 Skagengul, som verkligen livar upp! För utemöbler och detaljer rekommenderar vi DEMIDEKK Infinity Details.

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid
 • Skyddar och ser nymålat ut längst*
  *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Infinity Details

 • Snabb torktid – regnsäker efter en timme
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet
 • Ser nymålat ut längst*
  *DEMIDEKK Infinity-familjen håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

Läs mer om DEMIDEKK Infinity Pure Matt.

Duka upp midsommarbordet utomhus, men ha närhet till både parasoll och innemiljö. Det finns alltid stora risker för regn – men det stoppar inte oss alla. På midsommar är vi ute!
Altanen är laserad i JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå. Få samma vackra utseende med DEMIDEKK Terrasslasyr.

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

 • Vackra kulörer och lång hållbarhet
 • Hämmar beväxning på ytan
 • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
 • Motverkar sprickbildning

Dags för Pavlova!

Midsommaraftons godaste dessert är en dröm både för öga och mun. Garnera den med svenska jordgubbar och njut av en oemotståndligt god Pavlova!

RECEPT PAVLOVA

6-8 personer
Tid: 2 timmar (varav 1 timme och 30 minuter i ugn)

Ingredienser
4 äggvitor
1 nypa salt
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft

Fyllning
1 liter jordgubbar
3 msk lemoncurd
1 liter vaniljglass
1/2 lime

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Du ska kunna vända burken upp och ner utan att skummet lämnar den. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning. Skummet ska vispas länge, ca. 8-10 minuter. Smeten ska bli lite seg och glansig, ungefär som en skumtopp.

Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och citronsaft under lite mer försiktig vispning. Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Forma smeten som ett uppläggningsfat, med kanter och en liten fördjupning i mitten. Sätt marängen i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i 90 minuter. Stäng av ugnen, men låt marängen stå kvar i ugnen tills den har svalnat. Bred marängen med lemoncurd och fyll den med glass och jorgubbar, samt saften från en halv lime.

Voilá – en midsommardröm.

GLAD MIDSOMMAR!

Julia Karlsson
Julia Karlsson

Julia Karlsson – Digital Content Manager

Julia ansvarar för Jotun Sveriges digitala kanaler och influencer marketing för Jotun LADY. I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister och samarbetspartners delar hon nyheter, trender och nyttig information med dig.

Så fungerar självrengörande fasadfärg

Vitt och vackert – fasad målad med JOTUN 1001 Eggvit. Många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena….

Måla huset svart? Välj en självrengörande färg

Välj kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart så får du ett hus som är svart, men lite varmare i uttrycket än…

Lär känna den nya fasadkulören Jotun 20118 Amber Red

I årets nya utomhus-färgkarta finns ett flertal röda och rosa toner som ger ett varmt och välkomnande uttryck på skandinaviska fasader….

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

Gör uteplatsen vårfin med @krickelin

Efter en rejäl uppfräschning av altanen med DEMIDEKK Terrassfix hemma hos Kristin ”@krickelin” Lagerqvist var det dags för den slutliga…

Var med när @krickelin fräschar upp sin altan

Dags att tvätta altanen? Ta del av våra bästa tips och häng med när entreprenören och kreatören Kristin ”@krickelin” Lagerqvist…

Go to top