Välj den DEMIDEKK som passar dig

Välj den DEMIDEKK som passar dig

Visst känns det bra när huset är nymålat? Välj en fasadfärg från DEMIDEKK, så kan du njuta av den känslan länge. För det kommer att dröja länge tills du behöver måla om huset igen – Demidekkare målar gärna, men inte så ofta. Huset på bilden är målat i 1453 Bomull.

Börjar det bli dags att måla om fasaden? Innan du sätter igång att måla är det viktigt att välja en färg som skyddar huset bra och länge. När du målar med en fasadfärg från DEMIDEKK kommer ditt hus att få det bästa skyddet – och behålla sin nymålade känsla väldigt länge!

Har du svårt att veta vilken utomhusfärg från DEMIDEKK du ska välja? Den här artikeln ger dig en översikt över alla fasadfärger i DEMIDEKK-sortimentet och hjälper dig att välja rätt produkt för dina behov.

Huset är din viktigaste ägodel. Välj en färg som både skyddar fasaden och får huset att se nymålat ut länge.

Nymålat länge

Behåll den nymålade känslan länge! Fasad målad med JOTUN 7653 Stockholmsgrön, detaljer i JOTUN 1024 Tidlös och grundmur i JOTUN 1394 Os. Målar du med DEMIDEKK Infinity får du ett liknande silkematt utseende. Dörr och detaljer målas med DEMIDEKK Infinity Details

Alla fasadfärger från DEMIDEKK skyddar ditt hus

I över 50 år har DEMIDEKK skyddat och förskönat svenska trähus och är idag etablerat som ett av de starkaste varumärkena inom utomhusfärg. Med en fasadfärg från DEMIDEKK ger du huset bästa tänkbara skydd och får fasaden att se nymålad ut länge. Det innebär att oavsett vilken DEMIDEKK-produkt du väljer kommer det att dröja riktigt länge till nästa gång du behöver måla om ditt hus.

Skillnaden mellan produkterna är hur lång glans- och kulörhållbarhet de har och hur länge huset ser nymålat ut. Det finns också skillnader i glansgrad och vissa av våra fasadfärger är självrengörande, vilket gör att de ser nymålade ut extra länge.

Fasad målad i JOTUN 2746 Mörk Rubin

Röda kulörer är särskilt känsliga för nedbrytning av solljuset. Se till att du väljer en utomhusfärg med överlägsen glans- och kulörhållbarhet – som DEMIDEKK Infinity. Fasad målad med JOTUN 2746 Mörk Rubin och pergola med JOTUN 1378 Kontur. Muren är målad med JOTUN 1491 Slipsten och altanen laserad med JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå

Alla DEMIDEKK-produkter levererar det bästa skyddet för ditt hus.

DEMIDEKK Infinity – utomhusfärg som håller längst*

Att välja en färg av högsta kvalitet som håller länge sparar både din plånbok och miljön eftersom det dröjer länge tills du behöver måla om nästa gång. Vill du ha det allra bästa för ditt hus? Då ska du välja vår bästa utomhusfärg någonsin – DEMIDEKK Infinity.

DEMIDEKK Infinity har ett silkematt, vackert utseende och unik Infinity-teknologi som ger överlägsen glans- och kulörhållbarhet. Färgen är självrengörande och har snabb torktid. De suveräna egenskaperna gör att huset ser nymålat ut längst.*

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
 • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

DEMIDEKK Infinity har överlägsen glans- och kulörhållbarhet* – men vad innebär det egentligen för dig som husägare? Kanske har du någon gång varit med om att färgen på ditt hus börjat mattas av redan efter ett par år. Eller har du haft en röd färg som efter ett par år inte längre är lika röd? Eller en blå färg som med åren blivit mer lila? Solens strålar och UV-ljuset går hårt åt fasaden, särskilt på de utsatta sidorna mot söder och väster.

– När du målar med DEMIDEKK Infinity bibehåller ytan samma glans länge och blir inte matt eller flammig. Kulören skall inte heller förändras utan se likadan ut år efter år. Huset ser alltså nymålat ut längre, säger Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun Sverige.

Här får du fem goda skäl att välja DEMIDEKK Infinity. 

Med överlägsen glans- och kulörhållbarhet kan du vara trygg med att kulören inte ändrar färg eller bryts ner av solljuset och mattas av.

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

Är du ute efter en helmatt fasadfärg? För ett supermatt, vackert utseende som det på bilden ovan målar du med DEMIDEKK Infinity Pure Matt. Fasaden är målad med JOTUN 10293 Ljus Hampa, fönster och detaljer med JOTUN 10416 Pärlvit, fönster- och dörrfoder med JOTUN 0546 Vika och dörren med JOTUN 0745 Grön Umbra. Grundmur och trapp JOTUN 1462 Grå Skiffer

DEMIDEKK Infinity Pure Matt – supermatt utomhusfärg som håller längst*

Vill du ha det bästa för ditt hus och är ute efter en helmatt utomhusfärg? Då ska du välja att måla med förra säsongens stora produktnyhet – DEMIDEKK Infinity Pure Matt.

DEMIDEKK Infinity Pure Matt har ett supermatt, vackert utseende och unik Infinity-teknologi som ger överlägsen kulörhållbarhet. Färgen är självrengörande och har snabb torktid. De suveräna egenskaperna gör att huset ser nymålat ut längst.*

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid

Den supermatta glansgraden ger en sober framtoning som motsvarar de stora trendrörelserna inom modern arkitektur, men den passar också bra för mer traditionella hem. Den supermatta finishen ger mörka kulörer en mättnad och ljusa kulörer en dämpad, mjuk upplevelse. När du målar med DEMIDEKK Infinity Pure Matt får du också mindre reflektion från solen, vilket kan vara en stor fördel – särskilt om du målar med en vit eller ljus färg.

– Kulörer framstår ofta som mer intensiva med en högre glansgrad, medan de blir dämpade med ett helmatt uttryck. Det finns egentligen inget som är rätt eller fel, det viktigaste är att du väljer en glansgrad som du tycker om och som passar in i husets omgivning, säger Birgit Torkildsby, regional kulörchef på Jotun.

Läs mer om hur glansgraden påverkar kulörer utomhus. 

JOTUN 1453 Bomull

Vita hus kan vara svåra att hålla rena, men med en färg som DEMIDEKK CleanTech, som har självrengörande och smutsavvisande egenskaper, blir det enklare. Fasad och fönster målade med JOTUN 1453 Bomull, fönsterfoder med JOTUN 7053 Lärdal och trapp laserad med JOTUN 90029 Naturligt Silvergrå.  

DEMIDEKK CleanTech – självrengörande utomhusfärg

Årets produktnyhet DEMIDEKK CleanTech är en flexibel akryl av mycket hög kvalitet som ger dig ett hus som ser nymålat ut mycket länge.

DEMIDEKK CleanTech’s Self-Cleaning Technology gör att färgen är självrengörande och har smutsavvisande egenskaper. Färgen har utmärkt glans- och kulörhållbarhet och mycket långa underhållsintervaller. Dessa egenskaper gör att huset ser nymålat ut mycket länge.

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

Läs mer om nyheten DEMIDEKK CleanTech här. 

– Det finns många akryler på marknaden, men det här är verkligen nästa generation av akryl. Den har bättre kulörhållbarhet, bättre skydd mot mögel och mindre risk för sprickbildning och flagning, säger Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun Sverige om den nya produkten.

Både DEMIDEKK Infinity-serien och DEMIDEKK CleanTech är självrengörande, men teknologin skiljer sig något åt. Här kan du läsa mer om hur självrengörande färg fungerar.

Den glatta ytan gör att varken smuts, mögel eller alger får fäste på husväggen – ditt hus ser helt enkelt nymålat ut längre!

Vägg målad med JOTUN 0152 Staverngul

Vägg målad med JOTUN 0152 Staverngul, bänk med JOTUN 7658 Köpenhamnsgrön. För ett liknande utseende målar du fasaden med produktnyheten DEMIDEKK Performance. Till bänken rekommenderar vi DEMIDEKK Infinity Details

DEMIDEKK Performance – utomhusfärg som är lätt att lyckas med

Ytterligare en nyhet för i år är DEMIDEKK Performance – en fasadfärg som är lätt att lyckas med, med effektiv applicering och snabb torktid. Färgen är väderbeständig och ger ett långvarigt skydd och ett nymålat utseende länge.

 DEMIDEKK Performance

DEMIDEKK Performance

 • Effektiv applicering och snabb torktid
 • Långvarigt skydd och väderbeständig
 • Nymålat utseende länge

DEMIDEKK Performance är en modern akrylatfärg som ger ditt hus ett långvarigt skydd och ett nymålat utseende länge. Färgen har en krämig konsistens som ger mycket färg i penseln utan att det droppar, och den täcker bra, redan vid första strykningen.

Att måla med DEMIDEKK Performance är både effektivt och roligt – det är helt enkelt lätt att lyckas med målarjobbet, säger Karin Mattsson, Technical Service Manager på Jotun Sverige.

Läs mer om nyheten DEMIDEKK Performance här. 

TIPS! DEMIDEKK Performance är ett utmärkt alternativ även för plåtfasader.

Färg av hög kvalitet ger nymålad känsla länge

Ditt hus är förmodligen det mest dyrbara du äger. Om du väljer rätt färg från början kan du spara många tusenlappar i slutändan, genom att huset håller sig vackert år efter år utan att du behöver måla om. Kanske tycker du att det är dyrt när du står i färgaffären och ska betala, men att välja rätt färg lönar sig i längden.

När du målar huset med fasadfärg från DEMIDEKK kommer ditt hus att få det bästa skyddet, oavsett vilken produkt du målar med. Skillnaden mellan produkterna är hur lång glans- och kulörhållbarhet de har och hur länge huset ser nymålat ut.

Har du fortfarande svårt att veta vilken DEMIDEKK-produkt som passar dina behov? Bilden nedan ger dig vägledning.

Välj kvalitetsfärg från DEMIDEKK

Du kan också chatta direkt med våra tekniska experter på jotun.se (chattrutan dyker upp längst ner till höger på skärmen) så hjälper de dig med ditt färgval!

 DEMIDEKK Infinity Pure Matt

DEMIDEKK Infinity Pure Matt

 • Överlägsen kulörhållbarhet*
 • Självrengörande
 • Supermatt och vackert utseende
 • Snabb torktid

 DEMIDEKK Infinity

DEMIDEKK Infinity

 • Skyddar huset längst*
 • Överlägsen glans- och kulörhållbarhet*
 • Ser nymålat ut längst*
 • Självrengörande
 • * DEMIDEKK Infinity håller längst av alla DEMIDEKKs utomhusfärger

 DEMIDEKK CleanTech

DEMIDEKK CleanTech

 • Smutsavvisande egenskaper – håller huset rent
 • Utmärkt glans- och kulörhållbarhet
 • Mycket långa underhållsintervaller
 • Ser nymålat ut mycket länge

 DEMIDEKK Performance

DEMIDEKK Performance

 • Effektiv applicering och snabb torktid
 • Långvarigt skydd och väderbeständig
 • Nymålat utseende länge

DEMIDEKK skyddar ditt hus

Framtidens väder kräver en trygg färg. Huset måste klara höstens piskande regn, vinterns bitande frost och inte minst solljusets nedbrytande effekt under sommarhalvåret. Att välja högkvalitativa produkter som är utvecklade för att säkra ett skydd under lång tid är ett mer långvarigt val.

Hitta kulörerna som passar ditt hus bäst och välj en färg från DEMIDEKK som skyddar bra och länge. Väljer du hög kvalitet dröjer det länge till nästa gång du behöver måla om. Du kan då vara trygg med att du gett huset bästa tänkbara skydd.

Jotun lägger stora resurser på att utveckla färg som ska tåla det tuffa skandinaviska klimatet. Färgtesterna bygger på över 90 års erfarenhet av färg till trähus i Skandinavien. Vi har ett av Europas största färglaboratorier och ett flertal teststationer på utsatta platser som exponerar färgen för hårda tester.

En vacker och harmonisk färgpalett tillsammans med högkvalitativa produkter ger ett vackert hus som håller länge.

Här hittar du årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer för mer inspiration. 

Lycka till med målarjobbet!

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Så fungerar självrengörande fasadfärg

Vitt och vackert – fasad målad med JOTUN 1001 Eggvit. Många upplever vita hus som särskilt krävande att hålla rena….

Måla huset svart? Välj en självrengörande färg

Välj kulören JOTUN 9938 Naturligt Svart så får du ett hus som är svart, men lite varmare i uttrycket än…

Lär känna den nya fasadkulören Jotun 20118 Amber Red

I årets nya utomhus-färgkarta finns ett flertal röda och rosa toner som ger ett varmt och välkomnande uttryck på skandinaviska fasader….

Skapa en harmonisk färgsättning

Har du lagt märke till det vackra huset på årets utomhusfärgkarta? Den klassiska villan har fått en harmonisk och enhetlig färgsättning…

7 fasadfaror att undvika

Försumma inte det viktiga kulörvalet! Rött är en klassisk och välkomnande kulör som skapar energi och glädje. Huset ovan är…

Årets utomhusfärgkarta med fem nya kulörer

Nu lanserar vi en helt ny färgkarta för 2024 med massor av vackra utomhuskulörer, speciellt framtagna för skandinavisk arkitektur och…

Go to top