En terrass – Två stilar

En terrass – Två stilar

Äntligen är det tid att njuta av långa, ljusa sommardagar på terrassen! Skapa ett personligt uterum med fina detaljer.

Hitta stilen för terrassen

Oavsett om du har en stor uteplats eller en pytteliten terrass, vågar jag påstå att detta är ett av de viktigaste rummen du har! Speciellt på våren, då förväntningarna om en oändligt lång och härlig sommartid ligger framför oss. Vi drömmer och planerar, och ser framför oss den perfekta trädgårdsstunden, många blomkrukor och soliga dagar.

Det är så mycket att välja emellan – och det är inte alltid lätt att hitta de perfekta möblerna eller få detaljerna att matcha. Kanske ett litet lager färg gör susen? Hoppas vi kan ge dig några fina tips här, för att skapa din personliga stil på terrassen!

En terrass - två stilar

Vem drömmer inte om lata sommardagar och massor av krukor på terrassen! Dessa terrakotta-krukor är målade med Jotun Premium Mur se tips om hur man gör här! 

Frodig och färgrik stil

Denna terrass har fått härliga, färgrika detaljer och har blivit till en frodig och avslappnad lounge. Med rustika terrakotta-krukor och härliga dofter av rosmarin och andra kryddor, får terrassen en avslappnad och sydländsk karaktär. Soffgruppen är både nätt och lätt, och superfin i kombination med färgrika stolar och blommor. Genom att välja plantor med olika färger på bladverket, kan du också få upplevelsen av en mer färgrik utemiljö med enkla grepp.

En terrass - två stilar

Stil nr, 1. Här är terrassen laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen 9074 Nordiskt Trä.

En terrass - två stilar

Grillning på terrassen hör sommaren till! Få tips om hur du gör i ordning terrassen för säsongen här.  Ny, obehandlad terrass. Tidigare laserad terrass.

Färgpalett

Husets färgpalett är vit med varmgrå detaljer som öppnar för många möjligheter till olika stilar på uterummet. Terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen 9074 Nordiskt Trä.

Huset är målat med DEMIDEKK Brilliant White i färgen 1624 Lätthet och detaljerna är målade med DEMIDEKK Ultimate Fönster i färgen 0394 Varmgrå.

En terrass - två stilar

Få en extra klick med färger genom bladverk i olika nyanser och färgrika blomsterklasar! Blomlåda från Ferm living fungerar fint både ute och inne. Denna fick vi låna av Nordiske hjem.

Tidlös stil

Här har terrassen blivit förvandlad till en matsal för hela familjen och fått en fin kökssoffa och bord från Formfin. Möblerna är producerade i Norge – och av toppkvalitet! Soffan har en extra behaglig sittkomfort och kan fås i olika moduler och klädslar. För ett lite mer spännande uttryck, har vi kombinerat detta med svarta fåtöljer från Hay. När gästerna strömmar in är det alltid bra med flexibla utemöbler!

Den gamla rullvagnen är ett återbruk från IKEA och har fått ett nytt lager färg. Nu passar den ypperligt in i den tidlösa stilen.  Se hur vi gjorde det här.

En terrass - två stilar

Stil nr. 2. Här är terrassen för långa, goda sommarmåltider, med läckra möbler från Formfin! Terrassen är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen 9074 Nordiskt Trä.

En terrass - två stilar

En härlig soffhörna för två – som också är flexibel och ger plats till många! Huset är målat med DEMIDEKK Brilliant White i färgen 1624 Lätthet. De grå krukorna är målade med JOTUN Premium Mur i färgen 1500 Grafitgrå.

Stylist: Hege Barnholt, fotograf: Bjørn Johan Stenersen – nyanser.no

Tusen tack till HAGELAND Gjennestad för lån av möbler, plantor och krukor – och till Verket interiør, Nordiske hjem och Mitt hjem, för lån av alla övriga saker på bilderna.  

Barbro
Barbro

Barbro

Se Kristins goda zoner i uterummet

Kristin och hennes man Borgar Lindhjem önskade att få ut mesta möjliga av sin trädgård och den smala trädgårdsytan. De…

Måla fina blomkrukor!

Blomkrukorna är målade i färger som passar perfekt till denna terrass! De ljusa krukorna har fått färgen 1402 Canvas​ och de grå…

Serveringsvagn till terrassen

Ge nytt liv till gamla utemöbler eller blomkrukor med ett lager färg! Återbruk av serveringsvagn Denna serveringsvagn hade varit till…

Terrasstrender 2018

Kom ut – det är vår! Klappstolarna traveller från Cane-line gör det lätt att flytta sig efter solen. Äntligen är våren…

Skapa goda zoner på terrassen

En nylaserad terrassyta erbjuder det bästa underlaget för ett uterum som håller sig fint länge. Tänk gärna på terrassen som en…

Gör klar terrassen för säsongen

Med några timmars arbete är du klar för sommarsäsongens höjdpunkt: Det härliga livet på terrassen. Vi hjälper dig att sätta…

Go to top