Serveringsvagn till terrassen

Serveringsvagn till terrassen

Ge nytt liv till gamla utemöbler eller blomkrukor med ett lager färg!

Återbruk av serveringsvagn

Denna serveringsvagn hade varit till god nytta på terrassen under flera somrar. Men, det var ”något” med färgen som inte stämde helt…. Det rödbruna träverket matchade varken det grålaserade golvet eller de andra möblerna. Ett enfärgat utseende skulle passa bättre in i stilen.

Serveringsvagn

Så såg serveringsvagnen ut från början. (Tidigare kollektion från IKEA).

En terrass – två stilar. Se den här.

Så gör du

Serveringsvagnen hade stått ute, och den var i behov av en bra tvätt innan målning. Först blev gummit runt hjulen borttaget.
1. Därefter blev vagnen grundligt rengjord med  JOTUN 2-i-1 Husvask och Mögeldesinfektion. Rengöringsmedlet går fint att använda på metall också.

Tips! Väderslitet, grånat trä slipas ner till friskt trä, och grundas med JOTUN Visir Oljegrundning.

2. Till slut blev hela vagnen målad två gånger med  DEMIDEKK Ultimate Fönster. Använd gärna både en liten roller och pensel.

Färdigt resultat!

Innan målade utemöbler används, är det smart att kolla att färgen är helt torr och genomhärdad. Ett bra tips är att se till att det är bra vädring under och efter målningen.

Se så fint det blev! Med den nya, gråaktiga vitfärgen Jotun 1024 Tidlös, passar bordet bättre in i miljön.

Serveringsvagn i ny färg.

Med den nya färgen Jotun 1024 Tidlös, fick serveringsvagnen nytt liv!  Golvet är laserat med DEMIDEKK Terrasslasyr i färgen 9074 Nordiskt Trä.

Få tips om hur du målar blomkrukor!

En terrass - två stilar

Terrassen har fått en ny serveringsvagn – och uterummet är harmoniskt och klart för härliga sommardagar.

Tuff serveringsvagn i Naturligt Svart

Terrassetrender 2018 Stylizimo serveringsvagn från IKEA,

Nina hos Stylizimo hade en precis likadan serveringsvagn! Hon målade sin i färgen 9938 Naturligt Svart. Tuff, eller hur? Foto: Stylizimo

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Måla fina blomkrukor!

Blomkrukorna är målade i färger som passar perfekt till denna terrass! De ljusa krukorna har fått färgen 1402 Canvas​ och de grå…

Årets altantrender 2019

Här är väggen målad i färgen Jotun 4116 Corvus Black / NCS S9000-N och träspjälorna är laserade med TREBITT oljelasyr 9076…

Enkelt att ändra färg på terrassen

Nya DEMIDEKK Terrassfix gör det enkelt att ändra färg på altanen. Den här altanen är laserad med en av säsongens…

Sommardröm vid havet

Drömmen om nästa sommar följer oss under hela året så när det väl blir sommar så vill vi ta till vara varenda sekund och bara njuta. När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity, kan du vara säker på att din sommar blir som du har drömt om!

Detaljer till ett vitt hus

Det idylliska huset Kullavik är målat i DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit. När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity håller…

Sätt färg på detaljerna

Att sätta färg på detaljerna kan vara ett smart sätt att förändra sitt hus även om det inte behöver målas om på många, många år. Läs mer om att färgsätta detaljerna här.

Go to top