Måla fina blomkrukor!

Måla fina blomkrukor!

Blomkrukorna är målade i färger som passar perfekt till denna terrass! De ljusa krukorna har fått färgen 1402 Canvas​ och de grå är målade i 1500 Grafitgrå.

Fina krukor

Många känner nog igen sig i att gamla terrakotta-krukor blir hemska och fläckiga efter en säsong eller två… Eller kanske det är färgen som inte funkar med resten av dina saker på terrassen? Varför inte ge krukorna ett nytt liv med ett lager med murfärg? Se hur du får fina blomkrukor som passar till din stil!

Terrakotta-krukor

Tips! När du målar gamla krukor, måste du vara extra noga med rengöringen innan du målar för att få bästa möjliga resultat.

Dags att snygga till uteplatsen? Läs mer om hur enkelt du kan byta färg på altanen. 

Så gör du

  1. Rengör krukorna grundligt med JOTUN 2-i-1 Husvask och Mögeldesinfektion.
  2. Krukorna behöver grundas innan toppstrykning. Använd JOTUN DryTech Murprimer. Det är enklast att använda pensel när man grundar.
  3. Måla sen krukorna med två lager JOTUN DryTech Murfärg. Använd gärna en liten roller och pensel. Följ angiven torktid på burken mellan målningarna.

Så enkelt kan det göras!

En terrass - två stilar

Färgen på de grå krukorna är 1500 Grafitgrå. Planket är målat med DEMIDEKK Ultimate täckfärg i färgen 1624 Lätthet. Läs mer om hur vi målade serveringsvagnen här

Tips! JOTUN DryTech Murfärg finns i 0,75 l burkar som passar perfekt till småprojekt som detta.

Murfärgen som andas, JOTUN DryTech Murfärg, fungerar perfekt på grundmuren. Läs mer om hur du får en fin grundmur här.

Barbro
Barbro

Barbro – Digital redaktör

Barbro har lång erfarenhet av interiör och färger. Hon arbetar med utveckling av Jotuns många färgkartor. Genom olika designsamarbeten, mässor och inredningsprogram, skapar hon inspiration till förnyelse av ditt hem.

Årets altantrender 2019

Här är väggen målad i färgen Jotun 4116 Corvus Black / NCS S9000-N och träspjälorna är laserade med TREBITT oljelasyr 9076…

Enkelt att ändra färg på terrassen

Nya DEMIDEKK Terrassfix gör det enkelt att ändra färg på altanen. Den här altanen är laserad med en av säsongens…

Måla putshus? Det här ska du tänka på!

Det är med putshus, som med alla andra hus, viktigt att man gör ett noggrant förarbete innan man plockar fram…

Sommardröm vid havet

Drömmen om nästa sommar följer oss under hela året så när det väl blir sommar så vill vi ta till vara varenda sekund och bara njuta. När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity, kan du vara säker på att din sommar blir som du har drömt om!

Detaljer till ett vitt hus

Det idylliska huset Kullavik är målat i DEMIDEKK Infinity 1105 Villavit. När du målar ditt hus med DEMIDEKK Infinity håller…

Sätt färg på detaljerna

Att sätta färg på detaljerna kan vara ett smart sätt att förändra sitt hus även om det inte behöver målas om på många, många år. Läs mer om att färgsätta detaljerna här.

Go to top