Grå pergola i harmoni med fasaden

Grå pergola i harmoni med fasaden

Fasad: JOTUN 8025 Skodde, pergola: JOTUN 9710 Terrassgrå. Pergolan är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr.

Valerie Aflalo, grundare och ägare av klädmärket Valerie, bor med sin familj i en stor villa i Enskede, strax utanför Stockholm. Hon har många järn i elden och har under våren släppt en podd tillsammans med Nina Campioni om livet efter 40 – ”Nina och Valerie 40+” – där de pratar om allt från åldersnojja till skilsmässor.

Samtidigt jobbar Valerie och familjen, bestående av maken Johan och deras tre barn Nicoletta, Bianca och Leonie, kontinuerligt vidare med sitt älskade hus. Det senaste projektet har varit att under våren måla pergolan runt en av de många uteplatserna med DEMIDEKK Terrasslasyr i kulören 9710 Terrassgrå.

– Vi är alla riktiga husmänniskor och spenderar mycket tid i vår trädgård både med familjen och med vänner, berättar Valerie.

Valerie Aflalo pergola

Vem skulle inte vilja sitta här tillsammans med goda vänner en ljum sommarkväll? Fasad: JOTUN 8025 Skodde, pergola: JOTUN 9710 Terrassgrå. Pergolan är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr.

Tog tid att landa i rätt kulör till pergolan

Valerie berättar att hon velat måla om pergolan ända sedan de satte upp den, men att det tog lite tid att landa i vilken färg de ville ha. Åren gick, men hon är glad att de äntligen kom till skott och bestämde sig för att göra det nu under våren. Kulören de till slut landade i blev JOTUN 9710 Terrassgrå, en vacker mellangrå nyans som ger associationer till sten, klippor och natur och som matchar den varmgrå fasadkulören perfekt.

– Jag fick jättefin hjälp av Jotun med att välja nyans som passade vårt hus och det landade i JOTUN 9710 Terrassgrå. Vårt hus är ju målat i Jotuns nyans Skodde och våra fönster är mörkgrå och sen en betongplatta på det så en mellangrå nyans passade perfekt – jag är väldigt nöjd! säger Valerie och berättar också att hon tyckte att terrasslasyren var väldigt lätt och smidig att arbeta med. – Den kladdade inte det minsta, och jag skulle välja den igen alla dagar!

 DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr

  • Vackra kulörer och lång hållbarhet
  • Hämmar beväxning på ytan
  • Torkar snabbt – regnsäker efter 1 timme
  • Motverkar sprickbildning

Valerie Aflalos varmgrå villa

Valerie Aflalos vackra villa, målad med DEMIDEKK i kulören JOTUN 8025 Skodde.

Den vackra varmgrå villan är byggd 1945 och var när familjen köpte den brandgul med bruna små fönster, som små gluggar. När familjen flyttade till huset gjordes både in- och utsidan om och fasaden målades i färgen JOTUN 8025 Skodde.

JOTUN 8025 SkoddeSe mer av den vackra villan här och läs hur Valeries tankar gick kring kulörvalet.

Trädgård med flera olika zoner

Familjens trädgård har olika zoner för olika typer av umgänge och avkoppling. En stor solsäng i ena delen, ett stort matbord med plats för många, ett utekök och en loungehörna. – Att skapa mysiga platser även ute är viktigt för oss som är riktiga livsnjutare, säger Valerie.

Ett sätt att skapa zoner på uteplatsen är med hjälp av mobila skärmväggar.

Valerie Aflalo uteplats och pergola

En riktig sommardröm! Fasad: JOTUN 8025 Skodde, pergola: JOTUN 9710 Terrassgrå. Pergolan är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr.

När Valerie planerade uteplatsen med pergolan ville hon skapa en lyxig medelhavskänsla som skulle vara i harmoni med huset. – Den här grå nyansen passar perfekt till mina stora olivträd, lavendeln i korgar och vita luktärtor. En oas att slappna av i helt enkelt! säger hon.

Valerie Aflalo

Valerie Aflalo i sin frodigt gröna köksträdgård.

Valerie berättar att hon mår som bäst i sin köksträdgård när hon får pyssla med sina odlingar. Hon har fler projekt på gång och vill ta tag i att måla sina odlingslådor härnäst.

Jag tycker att vårt hus har ett härligt harmoniskt lugn över sig och det känns extra kul nu när köksträdgården framträder mer i och med det nymålade staketet.

Valerie Aflalos uteplats

Fasad: JOTUN 8025 Skodde, pergola: JOTUN 9710 Terrassgrå. Pergolan är laserad med DEMIDEKK Terrasslasyr.

Färg gör så mycket större skillnad än man kan tro. Man kan förändra känslan i ett helt rum bara genom att måla i något en annan nyans, säger Valerie.

Vår pergola känns så otroligt mycket lyxigare nu när färgen är i harmoni med huset.

Se hur Valerie med lite färg gav en gammal bänk nytt liv.

Valerie är inte den enda som lägger fokus på att skapa en enhetlig färgpalett i utemiljön. Allt fler vill ha en harmonisk färgsättning även utomhus. Husets fasad ska harmoniera med kulören på fönster, dörrar, detaljer, grundmur, terrass och uteplats. Därför presenteras alla Jotuns utomhusfärger i vår nyaste färgkarta med rekommenderade färgkombinationer till hela huset.

Vill du läsa mer om Valerie kan du göra det här: Valerie Aflalo 

Avatar
Avatar

Emelie Ljungberg – Digital redaktör

I samarbete med Jotuns färgexperter, stylister, designers mfl. delar Emelie nyheter, trender och kunskap med dig som är intresserad av inredning, färg och design eller bara är ute efter tips kring färg och målning.

Slipp flisor på trappan och altanen

Visst ser denna trappa väldigt len och skön ut ut? Här är det inga bekymmer att gå barfota, varken för…

Så laserar du altanen steg för steg

När vårkänslorna kommer vill vi börja pyssla om vår uteplats. Plantera växter, ta fram utemöblerna och förbereda grillen. Men glöm…

Undvik terrasstabbarna!

Utomhussäsongen är snart här och det är dags att börja se om uteplatsen. Många sätter igång utan att först ta…

Ska du lasera altanen? Här får du svar på vanliga frågor

Längtar du efter middagar utomhus? Vi också! Ett smart tips är att börja behandla och lasera altanen eller terrassen redan…

Inspireras av vår färgkarta för terrasslasyr

Vi önskar oss vackra uterum för långa ljusa dagar utomhus! I vår färgkarta för terrasslasyr hittar du vackra lasyrfärger som…

Fem skäl att lasera altanen

Nu längtar vi till sköna vårdagar och sena sommarkvällar på uteplatsen. Och det blir ju så mycket härligare med en…

Go to top