Gör klar terrassen för säsongen

Med några timmars arbete är du klar för sommarsäsongens höjdpunkt: Det härliga livet på terrassen. Det är bara att sätta igång!

Tvätta, rengör och välj en av tolv fina kulörer på DEMIDEKK Terrasslasyr.

Plocka fram arbetsglädjen!

Börja med underlaget, tänk nya möjligheter och sätt pricken över i:et med de små detaljerna.

De varma dagarna är lyckligtvis snart här, och då är det härligt om vårstöket är klart.

Bort med svamp och gröna alger

Vi har mer extremt väder och större nederbördsmängder än tidigare. Klimatförändringen medför ökad tillväxt av svamp och alger som trivs i terrassbräderna. Oavsett om du ska lasera eller inte är det viktigt med en grundlig tvätt. Välj en hustvätt som innehåller både rengöringsmedel och svamp- och algdödande medel, det sparar både tid och arbete.

Oavsett om du ska lasera eller inte är det viktigt med en grundlig tvätt.

DEMIDEKK Terrasslasyr

Använd DEMIDEKK Terrassfix och DEMIDEKK Terrasslasyr för ett bra resultat.

Viktigt kulörval

För att få en fin terrass är det viktigt att välja rätt kulör. Den är avgörande för helhetsintrycket och ska harmoniera med huset och omgivningen. DEMIDEKK Terrasslasyr finns i många olika kulörer, och nyanserna har hämtats från de nordiska byggnadstraditionerna, kulturen och landskapet.

Färgkartan innehåller tolv populära, fina kulörer. Se kulörerna mot husväggen, tänk på naturen runt terrassen och kolla om trädgårdsmöblerna harmonierar med nyansen som du väljer. Hämta gärna inspiration hos färghandlarna, som har god erfarenhet av vad vi tycker om. Då kan du också titta på fler kulörer än de som finns på kartan och få provstrykningar som underlättar ditt val.

Se hela färgkartan för DEMIDEKK Terrasslasyr

DEMIDEKK Terrasslasyr är utvecklad för att torka snabbt. Kom ihåg att det räcker med en strykning.

Bara en strykning

Innan du laserar terrassen måste du ta bort all gammal ytbehandling. Det tryggar ett fint resultat och ger inte minst bäst vidhäftning i underlaget. Använd DEMIDEKK Terrassfix och skölj väl efteråt. När terrassen är helt torr påför du DEMIDEKK Terrasslasyr i den valda kulören. Se mer information om DEMIDEKKs terrassprodukter här.

Kom ihåg att det räcker med en strykning!
I Norden kan skiftande väder vara en utmaning när vi ska lasera, och därför har vi tagit fram en ny, förbättrad DEMIDEKK Terrasslasyr som torkar snabbt. Den tål en regnskur redan en timme efter påföringen. Därmed slipper du oroa dig för att ostabilt väder kan förstöra hela jobbet – som tur är! Lasyren är dessutom mycket effektiv mot gröna alger, så arbetet är en bra investering i ett långvarigt och fint uttryck.

Terrassen är en fin förlängning av huset under sommarsäsongen. Använd den så mycket som möjligt!

Så laserar du terrassen – kunskap på 60 sekunder

Nu kan du se så-gör-du filmer som snabbt och enkelt visar dig hur du målar och laserar utomhus. Se alla filmerna här. 

Skapa bra zoner

En nybehandlad terrassyta erbjuder det bästa underlaget för ett uterum som håller sig fint länge. Tänk gärna på terrassen som en miniatyrutgåva av ditt hus och skapa zoner för era olika aktiviteter där. Matlagning är en stor del av sommarmyset, och ett praktiskt utekök gör grillsäsongen ännu enklare. Trädgårdsbordet med plats för goda vänner och familj är naturligtvis terrassens mittpunkt, men se också till att ha bra vilozoner.

Skapa bra zoner och möblera utifrån de olika aktiviteterna på terrassen.

Detaljerna räknas

Staket och blomlådor bör harmoniera med terrassgolvet och husväggen, så använd gärna DEMIDEKK Terrasslasyr även här. Var även realistisk när det gäller underhåll och skötsel när du väljer trädgårdsmöbler och uttryck för din terrass. Blomkrukor kräver regelbunden skötsel, men är fantastiskt stämningsskapande.

Låt staket och blomlådor harmoniera med terrassgolvet.

TIPS! Välj underhållsfria möbler om tiden är en knapp resurs, och kom ihåg att läckra kuddar, plädar och lyktor ger terrassen ett personligt och mycket trevligt uttryck. Dagarna är långa och ljusa, fåglarna har kommit tillbaka och knopparna spricker ut – dags att göra en insats för en lång, avslappnande och fin sommarsäsong på terrassen. Det är bara att sätta igång!